Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Mečiar odkázal kádehákom: Aj homosexuáli sú ľudia

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Parlament včera schválil euroústavu. Okrem extrémistov z KDH a KSS s ňou všetci vyjadrovali súhlas. Kádehákom prekážali centralizmus a nekresťanskosť, komunistom zasa to, že EÚ ožobračuje chudobných.

Predsedovi KDH Hrušovskému ležala v žalúdku hlavne chýbajúca zmienka o kresťanstve. Na ústave mu prekáža nedostatok demokracie a úprimnosti. Národné štáty podľa neho strácajú svoj zmysel.

"Nedostatok demokracie považujem za ohrozujúci a nedostatok kresťanstva za zničujúci," povedal Hrušovský. Európska únia podľa neho necháva priestor pre "zhubné" javy v spoločnosti ako eutanázia, klonovanie a interrupcie. Komunisti na čele s poslancami Ševcom a Ondriášom búšili do predkladanej normy hlavne preto, lebo drží pri moci Európsku centrálnu banku a "otvára cestu k militarizácii a vojenskej agresii pod zámienkou boja proti terorizmu".

"Bohatí bohatnú a chudobní chudobnejú," rozčuľoval sa Ondriáš. Líder HZDS Mečiar sa obul do KDH, ktorému vyčítal jeho nesúhlas s euroústavou a preto podľa neho do vlády nepatria. Vyčítal im aj to, že sa boja vplyvu homosexuálov. "Aj homosexuáli sú ľudia," odkázal expremiér kádehákom a dodal, že nemožno nikoho odsudzovať pre spôsob pohlavného styku. Na rozprave sa zúčastnil aj poslanec Gabriel Karlin, ktorý bol v pondelok odsúdený na rok väzenia za prijatie úplatku pol milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu