Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Mečiar opäť neprišiel na pojednávanie, dostal ďalšiu pokutu

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Poriadkovú pokutu 25 000 korún musí zaplatiť predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar bratislavskému krajskému súdu, pretože sa bez ospravedlnenia nedostavil na dnešné pojednávanie v spore na ochranu osobnosti s vydavateľom denníka Pravda Perex Bratislava.

Ide už o druhú pokutu, ktorú mu súd udelil. Vo februári tohto roka dostal pokutu 10 000 Sk, ktorú podľa predsedníčky senátu riadne a včas zaplatil. Na dnešné pojednávanie sa nedostavil napriek tomu, že ho súd predvolal a upozornil, že jeho účasť na pojednávaní je nevyhnutná, pretože ho potrebuje vypočuť. Pojednávanie bolo odročené na december.

V. Mečiar zažaloval spoločnosť Perex za výroky publikované v článku "Koniec rozprávok o Vladovej Corse" uverejnenom v denníku Pravda v máji 2000. Autor článku Pavol Minárik expremiéra okrem iného obviňuje zo zneužitia moci a obohacovania sa. Prvostupňový súd dal vlani za pravdu žalujúcej strane a zaviazal vydavateľa denníka, aby sa Mečiarovi ospravedlnil. Okrem toho musí zaplatiť polmiliónové odškodné ako náhradu nemajetkovej ujmy a súdne trovy vo výške 122 000 korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu