Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Ministerstvo vyzýva občanov Slovenska, aby opustili Libanon a ani do krajiny necestovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR opätovne dôrazne vyzýva slovenských občanov, aby necestovali do Libanonu a krajinu opustili, kým sú ešte dostupné komerčné možnosti. Rezort o tom informoval na webe.

Odporúčanie vydal v reakcii na izraelské útoky v Dahieh - južnom predmestí Bejrútu (20. 9.) a nepredvídateľnosť prebiehajúceho konfliktu medzi militantným hnutím Hizballáh a Izraelom. "V tomto čase sú stále dostupné komerčné lety, ale so zníženou kapacitou. Bližšie informácie o letoch nájdete na stránke letiska Beirut Rafic Hariri International a u leteckých spoločností," pripomína ministerstvo.

archívne video

Izraelskí vojaci objavili tunelové šachty Hamasu (Zdroj: X/ Israel Defense Forces)

Zároveň dôrazne vyzýva slovenských občanov dlhodobo žijúcich v Libanone, aby boli ostražití, dodržiavali pokyny miestnych bezpečnostných zložiek a sledovali aktuálny vývoj situácie.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva SR v Bejrúte (+961 81 313 423) alebo v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 15.30 h Konzulárne informačné centrum MZVEZ SR (+421 2 5978 5978).

"Zároveň odporúčame, aby slovenskí občania v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," dodal rezort.

Viac o téme: BezpečnosťOdporúčanieLibanonMZVEZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu