Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Kocúrkovo v Hriadkach pri Trebišove: Jedna obec - dvaja starostovia

Milan Rohaľ tvrdí, že ako víťaz volieb je právoplatne zvoleným starostom v Hriadkach. Zobraziť galériu (2)
Milan Rohaľ tvrdí, že ako víťaz volieb je právoplatne zvoleným starostom v Hriadkach. (Zdroj: Nový Čas)

HRIADKY - Kocúrkovo v Hriadkach pri Trebišove trvá už takmer pol roka. Na starostovskej stoličke síce sedí víťaz volieb Milan Rohaľ, no ten podľa okresnej prokurátorky nezložil predpísaný sľub. Jeho predchodca Ján Vincenčík už nemá prístup na úrad, ale starostom sa stále cíti aj on.

„Som nezamestnaný starosta! Môj nástupca nerešpektuje zákony. Úraduje, hoci by ešte nemal,“ tvrdí Ján Vincenčík, ktorý má podporu zhruba polovice obyvateľov obce a troch z piatich poslancov. „Celé je to už na smiech a trápne. V napätej atmosfére len neustále pribúdajú trestné oznámenia. Nový starosta totiž tvrdí, že zložil sľub. Pred nami však nie!“ uviedol poslanec Jaroslav Krišo. Podľa neho panuje na situáciu v Hriadkach toľko názorov, koľko je právnikov. Východiskom by vraj bolo, keby múdrejší ustúpil...

Úradujúci starosta Milan Rohaľ si naďalej stojí za tým, že ako víťaz volieb nič neporušil a je právoplatne zvoleným starostom. „Nevzdávam sa! Keďže sa nemôžem dovolať spravodlivosti, podnikám právne kroky, aby v obci nepokračoval chaos,“ dodal dosluhujúci starosta Vincenčík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu