Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Spor dvoch starostov vyrieši súd

Nový starosta Milan Rohaľ Zobraziť galériu (2)
Nový starosta Milan Rohaľ (Zdroj: Nový Čas)

HRIADKY - Obec Hriadky pri Trebišove je na posmech. Už tri mesiace má dve hlavy obce. Nový starosta Milan Rohaľ sa ujal funkcie bez toho, aby zložil predpísaný sľub, dosluhujúci Ján Vincenčík sa pre vymenené zámky nemá ako dostať do budovy obecného úradu. Na súboj dvoch mužov však napokon doplatia občania.

„Hoci podľa prokurátorky som ešte stále starostom, do budovy úradu nemám prístup. Môj nástupca nedodržiava zákony, už tri mesiace poberá plat, na ktorý nemá nárok. Neplatné sú aj všetky dokumenty, ktoré medzitým podpísal,“ tvrdí Ján Vincenčík. Mandát starostu mu po prehraných letných doplňujúcich voľbách nevypršal z jediného dôvodu. Jeho nástupca podľa prokuratúry totiž nezložil predpísaný sľub.

Nový starosta Milan Rohaľ tvrdí, že podľa ministerstva vnútra je starostom práve on. Rozhodnutie prokuratúry, že sa ujal funkcie predčasne, však vzal na vedomie. Svojmu predchodcovi ale neumožnil zvolať poslancov, aby ho mohol právoplatne vymeniť. Ktorý z nich je vlastne starostom, zostáva nejasné, pretože sa čaká na predbežné opatrenie súdu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu