Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Obec Hriadky: Nový starosta už chce úradovať, starý nemieni odísť

„Zmätok spôsobil môj nástupca,“ vraví odstupujúci starosta Ján Vincenčík. Zobraziť galériu (2)
„Zmätok spôsobil môj nástupca,“ vraví odstupujúci starosta Ján Vincenčík.

HRIADKY - Dvaja starostovia v jednej obci! Takúto „vymoženosť“ majú v obci Hriadky pri Trebišove. Nový sa chce ujať funkcie, no podľa odchádzajúceho musí ešte počkať. Napriek tomu, že obecný úrad je už týždeň nefunkčný, je tam rušno. Záhadne vymenené zámky od dverí či policajné zásahy sú takmer bežnou realitou.

Ku kurióznej situácii došlo, keď v komunálnych voľbách dostali dvaja kandidáti rovnaký počet hlasov. V úrade ostal starosta Ján Vincenčík. V májových doplňujúcich voľbách však jeho sok Milan Rohaľ dostal o 15 hlasov viac. „Mám platné osvedčenie. Tento zmätok spôsobil môj predchodca, ktorý mi aj napriek odobreniu advokátmi bráni vo výkone funkcie,“ tvrdí Rohaľ.

Bývalý starosta Vincenčík však má iný názor: „Nástupca mi ukázal na papieri nejaké nezmysly a mal som mu ihneď odovzdať úrad. Vo funkcii ma nahradí až po zložení sľubu pred väčšinou poslancov. Tridsaťdňová lehota, ktorú mám na vyrovnanie vecí, však uplynie až 19. júna! Zmätok teda spôsobil práve on.“

Napriek tomu, že obec má momentálne dvoch „starostov“, neúraduje ani jeden. Na obecnom úrade je však rušno. Záhadne sa tam vymieňajú zámky na dverách, včera na úrade zasahovali policajti. Tých sem zavolal nový starosta Rohaľ, lebo do uzamknutej kancelárie sa pravdepodobne niekto vlámal oknom. Policajtov však minulý týždeň volal aj Vincenčík, keď sa po výmene zámkov nevedel dostať do práce. Momentálny stav však obec rozdelil na dva znepriatelené tábory. Ostáva len veriť, že po 19. júni sa situácia znormalizuje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu