Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Na aukcii Hodina Fotografie Deťom sa vydražilo spolu 582 270 Sk

33 renomovaných fotografov zo Slovenska i zahraničia venovalo spolu 57 fotografií, ktoré sa vydražili celkom za 582 270 Sk.
33 renomovaných fotografov zo Slovenska i zahraničia venovalo spolu 57 fotografií, ktoré sa vydražili celkom za 582 270 Sk.

BRATISLAVA - Nadácia pre deti Slovenska v spolupráci s Aukčnou spoločnosťou SOGA dražili 21.11. 2007 umelecké fotky na benefičnej aukcii Hodina Fotografie Deťom už po šiesty krát.

33 renomovaných fotografov zo Slovenska i zahraničia venovalo spolu 57 fotografií, ktoré sa vydražili celkom za 582 270 Sk. Celá táto suma bude prostredníctvom Fondu Hodiny deťom rozdelená na projekty určené pre deti a mladých ľudí celkovou sumou.

Mená ako Andrej Bán, Eugen Blaškovič, Martin Črep, Martin Marenčin, Karol Kállay, Filip Kulisev, Richard Muller, Jindřich Štreit a mnoho ďalších fotografov venovalo do aukcie spolu 57 fotografií s vyvolávacou cenou 5 055,- Sk. Najúspešnejšia fotografia bola od fotografa Martina Fridnera s názvom Ms.S.H. (fotka Sylvie Horváthovej), ktorá bola vydražená za 45 000 Sk a jej novým majiteľom sa stal generálny riaditeľ Privatbanky, pán Ľuboš Ševčík.

Druhou najlepšie vydraženou fotkou bola fotka od Martina Vrabka s názvom Cornwall, juhozápadné Anglicko, ktorá bola vydražená za 30 000 Sk. Treťou najdrahšou fotkou sa stala fotka Akt 2/007 od Fedora Nemca s vydraženou sumou 26 000 Sk. Aukciu moderovala Andrea Vadkerti, tvár kampane Hodina deťom, ktorá sa tiež do aukcie zapojila a stala sa majiteľkou dvoch fotografií.

Benefičná aukcia Hodina FOTOGRAFIE deťom je organizovaná v rámci verejnej zbierky Hodina deťom. Nadácia pre deti Slovenska organizuje túto jedinečnú aukciu umeleckých fotografií na Slovensku v spolupráci s aukčnou spoločnosťou Soga už od roku 2002. Šiesty ročník podporila generálnym partnerstvom Privatbanka a organizačne zastrešila agentúra Promea Comunication, s.r.o.

O Hodine deťom

Hodina deťom je celoročná verejná zbierka Nadácie pre deti Slovenska, ktorá už 9. rok pomáha a podporuje všetky deti na Slovensku. Poukazuje na problémy detí a mladých ľudí, podporuje stabilizáciu organizácií a ich projekty zamerané na skvalitňovanie života detí a mládeže, v spolupráci s odborníkmi organizuje odborné prednášky, workshopy a poskytuje odborné poradenstvo. Realizácia aktivít, mediálna kampaň a propagačné materiály vďaka partnerskej podpore nie sú financované z vyzbieraných peňazí. Každá vyzbieraná koruna je využitá na pomoc deťom.
www.hodinadetom.sk

O Nadácii pre deti Slovenska

Sme jedna z najväčších mimovládnych neziskových organizácií s celoslovenskou pôsobnosťou zameraná na mnohostranný rozvoj detí a mladých ľudí. Budujeme partnerstvá, podporujeme kvalitné projekty, ktoré poskytujú priamu pomoc, systematicky sa venujeme prevencii a tiež vzdelávaniu dospelých, ktorí pracujú s deťmi. Sme súčasťou celosvetovej siete nezávislých partnerských organizácií pre deti a mladých ľudí, ktorej iniciátorom je International Youth Foundation z USA. Od svojho vzniku do konca roka 2006 sme podporili 1 366 projektov celkovou sumou 111 976 936,50 Sk.
www.nds.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu