Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Fruniho majetok začnú prevážať ešte tento mesiac

Bývalý šéf nebankových subjektov Vladimír Fruni.
Bývalý šéf nebankových subjektov Vladimír Fruni.

BRATISLAVA - Majetok niekdajšieho šéfa nebankových subjektov, odsúdeného Vladimíra Fruniho, začnú prevážať z Chorvátska na Slovensko už v novembri. Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR podniklo právne kroky na dopravenie zaisteného majetku, všetko ostatné okolo prepravy zabezpečuje Národná ústredňa Interpol.

"Prevoz majetku sa uskutoční v troch etapách, prvá bude už teraz v novembri,“ uviedla vyjadrenie ministra spravodlivosti SR Štefana Harabina pracovníčka Tlačového oddelenia MS Jana Revayová.

MS situáciu okolo prevozu prepadnutého majetku najprv podrobilo právnej analýze. Ministerstvo pritom nespolupracovalo so Špeciálnym súdom, ktorý Fruniho odsúdil. "Nebudeme sa iba prizerať a kritizovať. Zobrali sme prípad do vlastných rúk a zvolili správny právny spôsob. Už sme získali aj súhlas z Maďarskej republiky na tranzit,“ vyjadril sa minister spravodlivosti.

Podľa článku 20 Európskeho dohovoru o vydávaní z 13. decembra 1957 slovenská strana požiadala chorvátske úrady o zmocnenie sa časti alebo celého majetku, ktorý získala ako výsledok porušenia zákona a ktorý v čase zatknutia našli v sídle Vladimíra Fruniho a spoločnosti. "Podrobnosti o tranzite majetku cez teritórium Maďarska sú dohodnuté cez Národný úrad Interpolu Bratislava a Budapešť," uviedla Revayová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu