Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Príde minister výstavby Marián Janušek o byt?

Marián Janušek Zobraziť galériu (2)
Marián Janušek (Zdroj: Nový Čas)

ŽILINA - Obyvatelia žilinského sídliska Hájik žijú v strachu. Pre pochybné transakcie stavebného bytového družstva im totiž exekútor siahol na byty.

Nemôžu s nimi manipulovať, nemôžu si ich odkúpiť, nemôžu s nimi robiť vôbec nič. Zato ich však z nich môžu kedykoľvek vysťahovať. Týka sa to aj ministra výstavby a regionálneho rozvoja Mariána Janušeka, ktorý tam býva.

„Bojím sa, že nás odpoja od elektriny a plynu. Cítim sa rukojemníčkou a pritom pätnásť rokov si riadne platíme nájomné,“ povedala nešťastná manželka ministra Zuzana Janušeková.

Čo sa vlastne stalo? Stavebné bytové družstvo od Fondu národného majetku prednedávnom za korunu získalo rozostavaný obytný dom v Martine. „Odvolaný predseda družstva Viliam Astaloš našiel záujemcov, ktorí zložili 32,7 milióna korún, aby si tam kúpili byty. Budova sa však nedostavala a peniaze neboli použité správne,“ povedal Jaroslav Kmeť, kontrolór z bytového družstva v Žiline.

Ľudia, ktorí Astalošovi zaplatili, družstvo zažalovali a svoje peniaze chcú späť. Preto súdny exekútor založil majetok družstva, do ktorého patrí aj sedemsto bytov na Hájiku v Žiline. Tie sú teraz na katastri zaplombované a obyvatelia si ich nemôžu odkúpiť.

„Ľudia sú v nepríjemnej situácii. Veľmi dobre ich chápem, ale ja konám exekúciu proti družstvu, nie proti nim,“ uviedol exekútor Juraj Gallo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu