Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Opakovane zaútočil na matku, trest mu zmiernili na 3,5 roka

BANSKÁ BYSTRICA – So slzami v očiach ďakoval dnes 31-ročný Norbert Bošňák z Fiľakova sudcom Krajského súdu v Banskej Bystrici, ktorí mu zmiernili trest na tri a pol roka.

Norbert Bošňák opakovane olúpil vlastnú matku, za čo ho Okresný súd v Lučenci odsúdil na sedem rokov väzenia. Norbert sa voči rozsudku odvolal.

Podľa súdu Norbert v marci tohto roku v priebehu necelých 24 hodín tri razy napadol vlastnú 57-ročnú matku. Pod hrozbami zabitia a bitky dva razy od nej vymámil sto a 40 korún a keď mu do tretice odmietla dať stovku, rozzúril sa. Murárskym kladivom rozbil popolník, okná a poškodil dvere na dome i odkvapovú rúru. Matka sa zľakla a na nezamestnaného potomka, ktorý ju aj bil a ťahal za vlasy, podala trestné oznámenie.

Norbert na súde oľutoval svoje konanie a vyhlásil, že matku neolúpil. Pritom vedel, kde peniaze má a mohol si ich zobrať. Priznal, že bol vtedy opitý a agresívny.

Senát odvolacieho súdu prijal Norbertovu kajúcnu výpoveď a zmiernil mu trest zo sedem na tri a pol roka väzenia. Bošňák za to poďakoval so slzami v očiach a sľúbil, že matke už nikdy neublíži. Rozhodnutie Krajského súdu je právoplatné a sudca hneď nariadil aj výkon trestu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu