Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Mečiar sa lieči bez komplikácií

Peter Mečiar
Peter Mečiar

BANSKÁ BYSTRICA - Predseda vládnej strany ĽS-HZDS Vladimír Mečiar nemá ani druhý deň po operácii srdca zdravotné komplikácie. Lekári mu v rámci zotavovania postupne zvyšujú záťaž a dnes už mu povolili sedieť, povedal ČTK generálny riaditeľ Stredoslovenského ústavu srdcovo-cievnych chorôb Peter Mečiar.

"Liečba postupuje podľa predpokladov, podľa posledných informácií, ktoré mám, je pán predseda HZDS v poriadku," povedal riaditeľ. Bývalému premiérovi voperovali v banskobystrickom srdcovom ústave v nedeľu poobede štvornásobný by-pass srdca, pretože mu kvôli zúženým cievam hrozil srdcový infarkt.

V najbližších dňoch čaká Vladimíra Mečiara postupné zväčšovanie záťaže operovaného srdca. Od zajtra by mal začať chodiť, a to aj po schodoch. Z banskobystrickej nemocnice ho prepustia do domáceho ošetrenia pravdepodobne koncom týždňa. Bežný pobyt po podobnej operácii srdca je podľa lekárov sedem až osem dní, do politiky by sa mohol Mečiar vrátiť o tri týždne. Je to však individuálne podľa priebehu rekonvalescencie, povedal riaditeľ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu