Sobota19. október 2024, meniny má Kristián, zajtra Vendelín

Netanjahuov dom pod paľbou: Bol terčom dronového útoku! Nikto sa nezranil

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Ohad Zwigenberg, Pool)

TEL AVIV/BEJRÚT - Dom izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v meste Caesarea, ktoré leží severne od Tel Avivu, sa dnes ráno stal terčom dronového útoku. Podľa izraelských médií to uviedol premiérov hovorca s tým, že premiér ani jeho žena v tom čase v dome neboli. Nikto podľa neho nebol zranený. Izraelská armáda pred tým oznámila, že jeden z útočných dronov vyslaných ráno na Izrael zasiahol budovu v meste Caesarea a že pri tom nebol nikto zranený. Neuviedla ale podrobnosti, ani to, či bol zasiahnutý premiérov dom.

Libanonská agentúra NNA už skôr dnes s odvolaním sa na katarskú televíziu napísala, že dron Netanjahuovu rezidenciu zasiahol. To sa zatiaľ oficiálne nepotvrdilo.

Príslušníci izraelských bezpečnostných zložiek chránia cestu neďaleko domu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.
Zobraziť galériu (3)
Príslušníci izraelských bezpečnostných zložiek chránia cestu neďaleko domu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.  (Zdroj: TASR/AP/Ariel Schalit)

archívne video

Toto povedal terorista Hamasu po útoku na izraelské sily, oblečený ako civilista. (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Caesarea leží medzi Tel Avivom a Haifou. Varovné sirény sa dnes rozzneli aj na severnom predmestí Tel Avivu, kde sa nachádza vojenská základňa Glilot, na ktorej je centrála izraelskej rozviedky Mossad a ústredie vojenskej spravodajskej jednotky 8200. Izraelská armáda ale podľa ToI vylúčila, že by išlo o dronový útok na túto základňu. Tá sa začiatkom mesiaca stala už terčom útoku libanonského hnutia Hizballáh.

Izraelská armáda minulý mesiac zintenzívnila boj s libanonským militantným hnutím Hizballáh, s ktorým sa od vlaňajšieho októbra, keď palestínske teroristické hnutie Hamas začalo vojnu v Pásme Gazy, denne ostreľova cez hranicu. Pri jednom z leteckých útokov na predmestí Bejrútu, ktoré je baštou Hizballáhu, zabila izraelská armáda aj lídra tohto hnutia Hasana Nasralláha. Tento týždeň zabila aj Jahjá Sinvára, šéfa Hamasu, čo je spojenec Hizballáhu. Obe hnutia majú podporu iránskeho režimu, s ktorým sa v posledných mesiacoch tiež konflikt Izraela vyostril.

Príslušníci izraelských bezpečnostných zložiek chránia cestu neďaleko domu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, na ktorý mieril dron v meste Cézarea.
Zobraziť galériu (3)
Príslušníci izraelských bezpečnostných zložiek chránia cestu neďaleko domu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, na ktorý mieril dron v meste Cézarea.  (Zdroj: TASR/AP/Ariel Schalit)

Viac o téme: Terčútok IzraelLibanonBenjamin NetanjahuPalestínčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu