Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tomu sa hovorí úkryt: Muž vložil pištoľ do rúry! Potom sa ozvali rany

Pištoľ v rúre vystrelila. Zobraziť galériu (2)
Pištoľ v rúre vystrelila. (Zdroj: Hasiči okresu Chesterfield)

WASHINGTON - Hasiči v americkej Virgínii museli zasahovať po tom, ako muž uložil svoju pištoľ do rúry. Tú niekto následne zapol a zbraň vystrelila.

„Minulý večer boli naši hasiči privolaní k požiaru domu v Chesterfielde. Majiteľ domu nahlásil, že vybuchla rúra,“ napísalo na sociálnej sieti hasičské oddelenie v Chesterfielde vo Virgínii.

archívne video

Hasiči zasahujú pri lesnom požiari v blízkosti Bieleho kríža (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Keď hasiči otvorili rúru, aby ju preskúmali, čakalo ich prekvapenie: Vnútri našli silne obhorenú pištoľ. Ukázalo sa, že niekto zapol rúru s pištoľou vo vnútri, čo spôsobilo zahriatie zbrane a päť výstrelov.

Tomu sa hovorí úkryt:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Hasiči okresu Chesterfield)

“Mohlo to dopadnúť úplne inak”

„Nikto sa našťastie nezranil, no situácia sa mohla vyvinúť úplne inak,“ pokračovali záchranári. "Keď vložíte predmet do rúry, je ľahké zabudnúť, že tam je, čo môže viesť k požiaru alebo niečomu horšiemu, keď rúru zapnete."

Profesionáli tiež upozorňujú majiteľov zbraní, aby svoje zbrane správne skladovali – napríklad v trezore na zbrane. Ako vysvetľuje texaská webová stránka pre New York Post, munícia môže vystreliť pri teplote približne 205 stupňov.

Zákony o zbraniach v USA sa výrazne líšia

V USA je vlastníctvo zbraní v súkromných domácnostiach oveľa bežnejšie ako u nás. To je predovšetkým spôsobené zákonmi o zbraniach: Existuje približne 20 000 rôznych zákonov o zbraniach na úrovni jednotlivých štátov, ktoré sa výrazne líšia. Druhý dodatok Ústavy USA garantuje právo vlastniť a nosiť zbrane. Presné znenie umožňuje rôzne interpretácie, či toto právo platí iba pre príslušníkov ozbrojených síl, alebo pre všetkých občanov.

Zákony o zbraniach v jednotlivých štátoch sa výrazne odlišujú. V mnohých štátoch existuje vekové obmedzenie na kúpu zbraní, ktoré sa zvyčajne pohybuje medzi 18 a 21 rokmi. V štátoch ako Nevada môžu byť zbrane zakúpené od 18 rokov bez registrácie alebo licencie. Naopak, Kalifornia má prísne zákony, ako je minimálny vek 21 rokov, bezpečnostné kurzy a desaťdňová čakacia lehota. Väčšina štátov sa právne nachádza niekde medzi týmito dvoma extrémami.

Viac o téme: RúraPištoľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu