Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Požiar pri chorvátskom Tučepi je pod kontrolou: Situácia je však stále vážna

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Ivo Ravlic, Cropix)

TUČEPI - Požiar pri chorvátskom meste Tučepi neďaleko Makarskej sa hasičom v noci na štvrtok podarilo dostať pod kontrolu, situácia je však naďalej vážna v oblasti mesta Podgora a v národnom parku Biokovo.

V ranných hodinách bola podľa hasičov situácia pokojná, aj keď sa v okolí Tučepi stále nachádzalo niekoľko ohnísk požiaru. K upokojeniu situácie prispela aj skutočnosť, že sa zmiernila intenzita vetra.Pri Tučepi zasahovalo 306 hasičov so 77 vozidlami. V Podgore museli v noci evakuovať obyvateľov. Doposiaľ v oblasti zhorelo približne 400 hektárov plochy.

Požiar pri chorvátskom Tučepi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Ivo Ravlic, Cropix)

"V noci bolo v Tučepi ešte niekoľko ohnísk. Mestom sa šíril veľký dym a zápach, vôbec sme nemohli byť vonku. Taktiež sme museli pozatvárať okná. Nadránom som už žiadny oheň nevidela, ale ešte stále tu bol veľký dym v dôsledku čoho bolo vidieť iba na pár metrov. Dym vplyvom vetra postupne ustupuje. Až neskôr budeme vidieť, či ešte niekde horí," uviedla redaktorka TASR priamo z Tučepi.

"V ovzduší je ohromné množstvo dymu, upozornili sme ľudí, aby zatvorili okná, zapli klimatizáciu, používali masky. Očakávame, že sa dym rozplynie. Väčšina ľudí sa vrátila domov, dodávky prúdu sa obnovili okolo druhej hodiny nadránom," uviedla starostka Podgory Petra Radičová.V dôsledku požiaru je zatvorená cesta DC512 od Makarskej po tunel Stupica v obci Gornji Tučepi, upozornil podľa serveru Jutarnji.hr vo štvrtok Chorvátsky autoklub (HAK).

Viac o téme: PožiarLesný požiarChorvátskoTučepi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu