Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ministerstvo zahraničných vecí varuje pred požiarmi v Chorvátsku: Vyzýva na obozretnosť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Ivo Ravlic, Cropix)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na zvýšené riziko požiarov v Chorvátsku. Aktuálne podľa neho záchranné zložky bojujú s požiarmi v priľahlej oblasti Makarskej. Rezort preto vyzýva na obozretnosť.

"Aktuálne chorvátske záchranárske zložky (hasiči, polícia, civilná ochrana, záchranné zdravotnícke služby) bojujú s požiarmi v priľahlej oblasti Makarskej (Skradin, Smoković, Gornji Tučepi v oblasti Čovići) a situácia na mieste je stále zložitá," uviedlo ministerstvo na webe.

Ministerstvo zahraničných vecí varuje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Ivo Ravlic, Cropix)

Dodalo, že oheň prenikol aj do prírodného parku Biokovo a zachvátil neďaleký ranč v Gornji Tučepi. "Ozývali sa silné detonácie (pravdepodobne výbuchy mín z obdobia vojny)," priblížil rezort. Vo vybraných miestach bola nariadená čiastočná evakuácia.

V tejto súvislosti MZVEZ odporúča byť obozretní, nezdržiavať sa v postihnutých oblastiach, prípadne ak je to možné, vyhnúť sa cestovaniu do požiarom postihnutých oblastí. "Slovenským občanom nachádzajúcim v postihnutých oblastiach odporúčame riadiť sa pokynmi miestnych úradov a bezpečnostných zložiek," doplnilo ministerstvo.

Viac o téme: Lesný požiarMinisterstvo zahraničných vecíChortvátskoObozretnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu