Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Maďarsko podáva pomocnú ruku: Do Severného Macedónska smeruje pomôcť 46 hasičov s 13 vozidlami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Esteban Felix)

BUDAPEŠŤ - Maďarské Riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF) vyslalo do Severného Macedónska hasičský tím 46 osôb s 13 vozidlami, aby tam pomohli v boji proti lesným požiarom. Skupina vyrazila vo štvrtok ráno, uviedol pre agentúru MTI hovorca OKF Dániel Mukics.

Maďarskí hasiči cestujú do Severného Macedónska na žiadosť tohto balkánskeho štátu o medzinárodnú pomoc pri hasení lesných požiarov.V skupine sú okrem hasičov aj piloti dronov a traja zdravotníci. Ich vozový park zahŕňa tri lesné hasičské vozidlá, cisternu, vozidlo dopravujúce drony, terénne vozidlo, veliteľské auto, dva mikrobusy, štvorkolku a tri nákladné autá prepravujúce náradie, stany a zásoby potrebné na nepretržitú prácu.

Do hlavného mesta Skopje má skupina Maďarov pricestovať vo štvrtok neskoro večer a po brífingu budú nasadení do oblasti určenej severomacedónskym Centrom pre zvládanie kríz.Hovorca zdôraznil, že Maďarsko pomohlo Severnému Macedónsku aj v auguste 2016 nástrojmi a vybavením na obnovu škôd spôsobených búrkami a povodňami, ako aj na ubytovanie evakuovaných ľudí.

Severné Macedónsko požiadalo v utorok Európsku úniu o ďalšiu pomoc v boji proti lesným požiarom, ktoré v tejto krajine stále vymykajú spod kontroly, pričom sa z nej rozšírili už aj do susedného Grécka.

Viac o téme: HasičiLesný požiarMaďarskoSeverné Macedónsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu