BRATISLAVA - Spevák Iggy Pop má na stage diving, skákanie z pódia do publika, premyslenú stratégiu. Vždy sa najprv poobzerá po mieste, kde je dostatočne hustý dav a nie je predpoklad, že ľudia sa po jeho skoku rozostúpia.
Ešte spoľahlivejšou metódou je ale podľa neho vybrať si v dave vždy priamo najmohutnejšie pôsobiaceho jedinca a skočiť jeho smerom. Iggy Pop sa so svojou špeciálnou stratégiou pre činnosť, ktorú vykonáva často a rád, zdôveril v spoločnom rozhovore s Anthonym Bourdainom, hviezdou kulinárskych televíznych programov, pre magazín GQ.
Iggy Pop s Anthonym Bourdainom sa zhodli, že toho majú veľmi veľa spoločného vrátane drogovej minulosti či záľuby v punk rocku a dobrom jedle. Počas rozhovoru zdvorilo oceňujú jeden druhého a navzájom si lichotia, keď obaja trvajú na tom, že oblasť, ktorej sa venuje ten druhý, je pre život človeka dôležitejšia.
"Jedlo je rozhodne na vzostupe. A rock´n´roll ide rozhodne dole," hovorí Iggy Pop. „Varenie nikdy nebude niečo tak silné, ako pesnička, pri ktorej si prestal byť panicom," vracia Bourdainom kompliment spevákovi a zdôveruje sa mu, že na jeho hudbe vyrastal.