Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Kauza CIA

Vo filme uvidíte Angelinu Jolie a Matta Damona. Zobraziť galériu (5)
Vo filme uvidíte Angelinu Jolie a Matta Damona.

Edward Wilson verí v Ameriku. Aby ju ochránil je ochotný obetovať čokoľvek. Skutočný príbeh o zrode CIA očami nikdy neexistujúceho muža.

Edward Wilson /Matt Damon/, je mladý čestný muž, hrdý na to, že je Američan. Počas štúdií na Yale sa stane členom tajnej veľmi silnej organizácie Skull and Bones. Ako ctižiadostivý vlastenec udá svojho obľúbeného profesora /Michael Gambon/ za jeho sympatie k nacistom. Týmto činom si získa vo federálnej vláde niekoľko priateľov, ktorí mu pomôžu odštartovať skvelú kariéru v novozaloženej spoločnosti CIA /Central Inteligence Agency/.

Vplyvný generál Sullivan /Robert De Niro/ mu ponúkne miesto v Londýne. Edward jeho ponuku prijíma, aj napriek tomu, že sa práve oženil s krásnou Clover /Angelina Jolie/.Týmto krokom začína jeho kariéra závratne stúpať a osobný život prestáva pomaly existovať. Ako tajný agent však musí neustále voliť medzi svojou prácou a krásnou manželkou. Počas práce pre CIA sa jeho ideály menia. Vďaka Studenej vojne, ktorá prebieha okolo, vzrastá nedôvera ku všetkému a ku všetkým v jeho okolí, a tá neberie konca...

Film kriticky nazerá do vnútra jednej z najsilnejších tajných spravodajských agentúr sveta a špionáže.

Cez rôzne flashbacky udržuje film rytmus, ale nikam zvlášť sa neponáhľa – má obrovskú vnútornú silu. Scenár, je vybrúsený ako diamant a ponúka slušnú dávku emotívnych a vypointovaných scén. Ide o menší epos, nie príliš zameraný na politiku, ale na vzťahy medzi postavami, neistotu a úžasnú dobovú atmosféru, ktorú podčiarkuje bezchybná kamera.

Skutočnou čerešničkou je ale Robert De Niro. Nežiari natoľko pred kamerou, ako za ňou. Úplne suverénne zvláda pasáže intímne i drsnejšie, skvelo sa hrá s detailmi a scény privádza k dokonalosti. Keď k tomu pripíšeme všetkých hercov hrajúcich bez jedinej chybičky a úžasne znepokojivú hudbu, vychádza z toho jeden z najlepších filmov roka 2006.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu