Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Chemical Brothers žiadajú na koncert 100 kíl ľadu

Chemical Brothers Zobraziť galériu (2)
Chemical Brothers

BRATISLAVA - Britská kapela The Chemical Brothers, ktorá v pondelok 26. novembra prvýkrát zavíta na Slovensko, prekvapila organizátorov jedinou požiadavkou. Dvojica chce mať po koncerte v Národnom tenisovom centre k dispozícii sto kilogramov ľadu.

"Zatiaľ nevieme, či ich budú potrebovať na chladenie techniky alebo k občerstveniu," povedala ČTK organizátorka Katarína Žáková. Obvykle totiž kapely žiadajú ľad počas koncertu.

Dídžeji Ed Simmons a Tom Rowlands, ktorí tvoria britskú formáciu, chcú mať tiež blízko šatní k dispozícii bar, v ktorom sa budú môcť zabaviť minimálne hodinu a pol po skončení koncertu. Fanúšikovia ich zrejme nestretnú ani v bratislavských podnikoch, keďže plánujú v zábave pokračovať vo svojich dvoch autobusoch.

Inak The Chemical Brothers kladú dôraz na svetlá, lasery a zvukovú techniku. "Pravdepodobne sa bude jednať o jednu z najväčších laserových šou, aké sme mali možnosť na Slovensku doteraz zhliadnuť," usúdila Žáková.

Pódium, ktoré privezú tri kamióny, bude 18 metrov široké, 16 metrov hlboké a 1,8 metra vysoké. Pred ním bude podľa nákresov visieť okolo 30 rôznych druhov svetiel, stroboskopov, svetelných diód, laserov, vrhačov pary a iných efektov.

Formácia plánuje v Bratislave minúť 80 osušiek a 20 uterákov, šatne chcú mať zariadené luxusne. Tiež požadujú dvoch sprievodcov, auto so šoférom a mobilné telefóny.

Poprední predstavitelia súčasnej elektronickej hudby, ktorí sú známi nielen vďaka šiestim albumom, ale aj živým vystúpeniami, na Slovensku predstavia svoju novú platňu We Are The Night.

Nositelia niekoľkých ocenení Grammy sa dali dokopy začiatkom 90. rokov minulého storočia v anglickom Manchestri. Kapelu najskôr nazvali Dust Brothers, ako Chemical Brothers sú známi od roku 1995. Už o rok neskôr sa ich singel Loops of Fury vyšplhal na vrchol britskej hitparády.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu