Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Sudánska armáda tvrdí, že na sídlo veľvyslanca SAE útočili Sily rýchlej podpory

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/(AP Photo/Abdel Kareem Hana)

CHRATÚM - Sudánska armáda v pondelok odmietla obvinenie Spojených arabských emirátov (SAE), že bombardovala sídlo veľvyslanca SAE v Chartúme. Zo zodpovednosti za tento útok obvinila polovojenské Sily rýchlej podpory (RSF), píše agentúra Reuters.

SAE v noci z nedele na pondelok informovali, že na sídlo ich veľvyslanca v Chartúme zaútočilo sudánske vojenské lietadlo, a incident odsúdili ako "ohavný útok". Tieto "hanebné a zbabelé činy" uskutočňujú polovojenské RSF, uviedla sudánska armáda vo vyhlásení. Agentúra Reuters pripomenula, že sudánska armáda opakovane obviňuje SAE z poskytovania zbraní a podpory polovojenským RSF.

Občianska vojna medzi RSF a sudánskou armádou trvá už sedemnásť mesiacov. SAE tieto obvinenia odmietajú napriek tomu, že pozorovatelia OSN ich označujú za dôveryhodné. V Sudáne od 15. apríla prebiehajú boje medzi armádou pod velením generála Abdala Fattáha Burhána, ktorý je de facto prezidentom, a jednotkami RSF, ktoré vedie Muhammad Hamdán Daklú, bývalý zástupca Burhána.

Viac o téme: SAESily rýchlej podporyVeľvyslanecSudánska armáda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu