Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Žena úmyselne založila dva požiare, dôvod vás dostane: Čistý bizár! Hasiči sa neveriacky chytali za hlavu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRIPOLIS – Štyridsaťštyriročná žena údajne založila dva samostatné požiare. Ešte bizarnejší však bol dôvod, prečo sa tak rozhodla. Obyvateľka Tripolisu bola odsúdená na podmienečný trest odňatia slobody v trvaní tridsaťšesť mesiacov a dostala pokutu vo výške 1 000 eur.

Ak informuje portál Unilad, nemenovaná žena založila dva požiare, aby sa mohla porozprávať s hasičmi, ktorí ich prišli uhasiť. „Grécka občianka je zodpovedná za úmyselné spôsobenie dvoch požiarov na poľnohospodárskej pôde v oblasti Kerasitsa v obci Tripolis v Arkádii. Následne bola zatknutá a odvedená do väzby,“ uvádza sa v policajnom vyhlásení. Správa ďalej informuje, že žena založila požiare za účelom flirtovania s príslušníkmi hasičského zboru. 

Žena úmyselne založila dva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Trojročný trest odňatia slobody bol žene podmienečne odložený, čo znamená, že nenastúpi do väzenia okamžite. Ak však bude v stanovenej lehote odsúdená za ďalší trestný čin, trojročný podmienečný trest sa pripočíta k ďalšiemu trestu, ktorý by dostala. Našťastie, oba požiare zasiahli malé pozemky a hasiči ich rýchlo dostali pod kontrolu. 

Požiare v Grécku sú v posledných rokov desivé. Niektoré z nich sa dokonca priblížili k hlavnému mestu Atény. Tisíce ľudí museli evakuovať, pretože požiar zachvátil les, poľnohospodársku pôdu a domy, pričom príčina požiaru sa v súčasnosti vyšetruje. Dôvodom je suchá pôda a vegetácia vďaka ktorým sa požiare môžu rýchlo vymknúť spod kontroly a vynútiť si evakuáciu. 

Viac o téme: PožiarHasičiŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu