Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Pri požiari na internáte zahynulo 17 ľudí: Ďalší utrpeli vážne popáleniny

Na internáte v Keni vypukol požiar Zobraziť galériu (4)
Na internáte v Keni vypukol požiar (Zdroj: TASR/AP Photo)

NAIROBI - Pri požiari, ktorý vypukol na internáte školy v centrálnej časti Kene, uhorelo najmenej 17 študentov. Ďalších 13 utrpelo zranenia, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu stanicu Citizen TV. Podľa úradov sa v budove internátu nachádzalo 150 chlapcov. Polícia preto očakáva, že počet obetí bude ešte stúpať.

Požiare vypukol v Nyeri v centrálnej časti krajiny. Na mieste zasahujú záchranári a zranených už hospitalizovali v nemocnici. Telá obetí sú podľa tamojších médií zhorené na nepoznanie. Polícia sa obáva, že po úplnom prehľadaní trosiek budovy ich môže byť viac. Bezprostredne nie je známa príčina požiaru, začalo sa vyšetrovanie.

archívne video

Požiar pri Šibeniku hasia aj zo vzduchu (Zdroj: Facebook/Vatrogasci - 193)

Požiare na školských internátoch sú v Keni pomerne bežné. Niektoré z nich založili študenti počas nepokojov. V roku 2017 zahynulo pri požiari školy v hlavnom meste Nairobi desať stredoškolákov. Škola, ktorú navštevuje približne 800 žiakov vo veku od päť do 12 rokov, sa nachádza asi 170 kilometrov severne od hlavného mesta Nairobi.

Na internáte v Keni vypukol požiar
Zobraziť galériu (4)
Na internáte v Keni vypukol požiar  (Zdroj: TASR/AP Photo)
Podľa hovorkyne kenskej polície Resily Onyangovej panujú obavy, že by sa v troskách budovy mohli nájsť ďalšie telá. "Vyšetrujeme príčinu a podnikáme všetky nevyhnutné úkony," povedala Onyangová. "Je pravdepodobné, že budú nájdené ďalšie telá, akonáhle bude (miesto činu) kompletne prehľadané," dodala policajná hovorkyňa.
Na internáte v Keni vypukol požiar
Zobraziť galériu (4)
Na internáte v Keni vypukol požiar  (Zdroj: TASR/AP Photo)
Kenský prezident William Ruto označil túto správu za zdrvujúcu. "Tí, ktorí za to môžu, budú dohnaní k zodpovednosti," napísal na sociálnej sieti X. 

Viac o téme: PožiarTragédiaObeteInternátKeňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu