Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Obrovský požiar v Nízkych Tatrách: Na mieste zasahujú desiatky hasičov a vrtuľník! Varovanie horských záchranárov

Hasiči v Ludrovskej doline. Zobraziť galériu (2)
Hasiči v Ludrovskej doline. (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

LUDROVÁ - Požiar v Ludrovskej doline na severnej strane Nízkych Tatier v sobotu likviduje 45 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na mieste zasahujú aj vrtuľníky. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Geguššová.

Aktualizované 20:37 Hasenie požiaru v Ludrovskej doline nateraz ukončili, ďalší postup určia

Hasiči v sobotu večer ukončili hasenie požiaru v Ludrovskej doline na severnej strane Nízkych Tatier. V nedeľu (8. 9.) po prieskume určia ďalší postup. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Geguššová. Na likvidácii požiaru v Ludrovskej doline sa v sobotu podieľali príslušníci modulu pozemného hasenia, zasahoval tam aj vrtuľník leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR s bambi vakom a vrtuľník Ministerstva obrany SR. Na mieste zasahovalo 45 hasičov z HaZZ a dobrovoľných hasičských zborov obcí s 11 kusmi hasičskej techniky.

archívne video

Vo Veľkom Slavkove horia tri rodinné domy (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

"Aktuálne sú pri požiari v Ludrovskej doline nasadení príslušníci modulu pozemného hasenia, zasahuje aj vrtuľník leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR MI171 s bambi vakom a vrtuľník Ministerstva obrany SR UH-60M Black Hawk, ktoré k 11.00 h vykonali už 15 zhodov," uviedla Geguššová.

Spolu na mieste podľa nej zasahuje 45 hasičov z HaZZ a dobrovoľných hasičských zborov obcí s 11 kusmi hasičskej techniky. Požiar v Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok (6. 9.) popoludní v ťažko prístupnom teréne o rozlohe 100 krát 100 metrov. Požiarisko monitoroval vrtuľník MV SR a dron.

Pred požiarom varovala turistov i Horská záchranná služba. Lesný požiar podľa nej predstavuje pre turistov a návštevníkov hôr veľké riziko ohrozenia života a zdravia, zároveň môžu návštevníci a turisti vytvárať prekážku pri likvidácii požiaru.

Na mieste požiaru zriadili riadiaci štáb

Hasiči na mieste požiaru v ťažko prístupnom teréne v Ludrovskej doline zriadili v sobotu riadiaci štáb. Na likvidácii požiaru sa podieľajú naďalej aj vrtuľníky. Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) o tom informoval na sociálnej sieti. "Aktuálne sú pri požiari v Ludrovskej doline nasadení príslušníci modulu pozemného hasenia, zasahuje aj vrtuľník leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR s bambi vakom a vrtuľník Ministerstva obrany SR, ktoré k 12.05 h vykonali spolu 24 zhodov," uviedli hasiči.

 

🔥 AKTUALIZÁCIA - požiar v Ludrovej doline Aktuálne sú pri požiari v Ludrovej doline nasadení príslušníci modulu...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Saturday, September 7, 2024

Varovanie horských záchranárov

"Upozorňujeme turistov, ktorí sa nachádzajú alebo majú v pláne vyraziť do Ludrovskej doliny, že v tejto lokalite vypukol požiar. Lesný požiar predstavuje pre turistov a návštevníkov hôr veľké riziko ohrozenia života a zdravia osôb, zvierat a škôd na majetku. Zároveň môžu návštevníci a turisti vytvárať prekážku pri likvidácií požiaru. Horská záchranná služba, preto dôrazne neodporúča pohyb v tejto lokalite," napísala Horská záchranná služba ešte v piatok popoludní na sociálnej sieti. 

 

Výstraha pre turistov: Požiar v Ludrovskej doline Upozorňujeme turistov, ktorí sa nachádzajú alebo majú v pláne vyraziť...

Posted by Horská záchranná služba on Friday, September 6, 2024

 

Viac o téme: PožiarHasenieVrtuľník HaZZLudrovská dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu