Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Trénerka schudla 45 kilogramov vďaka TROM jednoduchým pravidlám: Žiadne drastické diéty! Toto zvládne každý

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TORONTO – Tameika Gentlesová, ktorá sa označuje za holistickú trénerku chudnutia, hovorí, že ako dvadsiatnička vážila 104 kilogramov. Príčinou boli podľa jej slov diéty, ktoré viedli k jojo efektu. V roku 2007 sa jej však konečne podarilo zhodiť 45 kilogramov. V súčasnosti na sociálnych sieťach zdieľa svoje rady.

Rodáčka z Toronta v roku 2007 zhodila 45 kíl a zmenšila svoj pás z 97 na 61 centimetrov. Minulý mesiac sa na Instagrame podelila o štyri realistické diéty, ktoré ju udržali na správnej ceste. Gentlesová hovorí, že si dáva len jedno nezdravé jedlo týždenne, alkohol si vyhradzuje na špeciálne príležitosti, vyhýba sa bezmyšlienkovitému občerstveniu a obmedzuje príjem cukru. „Milujem pizzu a nikdy sa jej nevzdám,“ napísala Gentlesová vo svojom príspevku. „Na jedlách, ktoré jem počas týždňa, si veľmi pochutnávam a chápem, že jedno pochúťkové jedlo mi nezničí celý proces, takže si ho dovolím bez pocitu viny,“ priblížila. 

Názory dietológov na výhody a dôsledky „cheat days“ sa rozchádzajú. Zástancovia tvrdia, že to môže pomôcť, aby ste sa necítili deprimovaní, a môže to dočasne zvýšiť metabolizmus, informuje Clevelandska klinika. Okrem toho výskum tiež zistil, že vaše telo zvyšuje produkciu hormónu energetickej rovnováhy leptínu o 30 percent až 24 hodín po nezvyčajne veľkom jedle. Kritici však tvrdia, že „cheat meals“ môžu spustiť škodlivý cyklus prejedania sa a hladovania a podporiť nezdravý vzťah k jedlu.

Konzumujte alkohol len výnimočne

„Alkoholické nápoje som obmedzila na špeciálne príležitosti,“ napísala Gentlesová svojim 234 000 sledovateľom na Instagrame. „Obmedzila som sa len na niekoľko nápojov, pričom som mala na pamäti obsah cukru,“ prezradila. Alkohol môže výrazne sťažiť chudnutie kvôli obsahu kalórií (najmä v kokteiloch) a jeho schopnosti spomaľovať trávenie a zároveň zvyšovať chuť do jedla.

Zabudnite na maškrtenie

Kameňom úrazu mnohých ľudí, ktorí sa snažia zhodiť kilá navyše, je neskoré večerné maškrtenie. Gentlesová tvrdí, že aj na to pozná účinný trik. „Namiesto kupovania čipsov, krekrov a sušienok v obchode s potravinami som si začala vyberať občerstvenie s väčším dôrazom a vyberala som si veci s obsahom bielkovín a vlákniny,“ podelila sa o svoje skúsenosti Gentlesová. „Obmedzila som aj omáčky a oleje, ktoré som používala na jedlá,“ uviedla. 

Znížte množstvo pridaného cukru

„Moja závislosť od cukru ma úprimne brzdila,“ povedala Gentlesová. „Aj keď som chcela dosiahnuť rovnováhu, závislosť bola neskutočná. Preto som si stanovila hranicu (menej ako 25 gramov) a držala som sa jej,“ prezradila. Americký úrad pre potraviny a liečivá odporúča obmedziť pridaný cukor na 50 gramov denne. Štúdia uverejnená minulý mesiac zistila, že vyradenie pridaného cukru zo stravy môže znížiť váš biologický vek, čo je vek vašich buniek a tkanív. Toto číslo, ktoré je ovplyvnené genetikou a životnými návykmi, ako je strava a cvičenie, sa môže líšiť od vášho chronologického veku, čo je počet rokov, ktoré ste prežili.

Viac o téme: AlkoholTipyCukorChudnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu