Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Odborníčka na výživu zdieľa OSEM tipov, ako získať vysnívanú postavu za sedem dní: Ide to aj bez cvičenia!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Zhadzovanie nadbytočných kilogramov by malo prebiehať postupne. Odborníčka na výživu Gabriela Peacocková však tvrdí, že už za jeden týždeň môžete vidieť veľké zmeny. Podelila sa preto o osem tipov, vďaka ktorej sa rýchlo a jednoducho dostanete do formy.

„Aj keď dosiahnutie ‚plážového tela‘ len za jeden týždeň nemusí znieť realisticky alebo zdravo, existujú jednoduché vylepšenia životného štýlu, ktoré môže urobiť každý, aby sa cítil istejšie a energickejšie v krátkom časovom rámci,“ vyhlásila Peacocková v rozhovore pre denník The Sun. Odborníčka na výživu celebrít, ktorá spolupracovala s princeznou Beatrice a princom Harrym, hovorí, že jej prvým tipom je strategicky hydratovať. Bylinkové čaje podporujú metabolizmus, takže je najlepšie ich konzumovať skoro ráno. Navyše voda s citrónom a uhorkou môže znížiť nadúvanie.

Druhým tipom odborníčky je vyhnúť sa nadmernej konzumácii sodíka. Peacocková uviedla, že výmena soli za bylinky a koreniny je jednoduchý spôsob, ako znížiť príjem sodík, čo znamená, že nebudete cítiť potrebu piť príliš veľa vody. Po tretie, odborníčka na výživu odporúča zvýšiť príjem bielkovín, pretože vám to môže pomôcť zachovať svalovú hmotu. Šunka, grécky jogurt, varené vajcia a nakrájaná zelenina s hummusom sú jednoduchou náhradou spracovaných potravín, ako sú čipsy alebo cereálne tyčinky.

Po štvrté, Peacocková odporúča, aby ste do svojho jedálnička začlenili množstvo komplexných sacharidov, vrátane quinoy, sladkých zemiakov a hnedej ryže. Takéto sacharidy poháňajú telo a zasýtia vás na dlhší čas, čo znamená, že nebudete siahať po sladkých dobrotách alebo slaných pochutinách. Piatou radou je zvýšiť príjem vlákniny vo forme ovocia a zeleniny. Podporíte tak trávenie a nebude vás trápiť nadúvanie. Po šieste, je dôležité myslieť aj na maškrtenie. Vymeňte sladké a kalorické tyčinky za oriešky a semienka, no nezabudnite, že aj tieto potraviny treba konzumovať s mierou.

Odborníčka na výživu zdieľa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Odborníčka na výživu tiež prezradila, že jej siedmym pravidlom je prísne kontrolovať porcie. Posledným pravidlom, ktoré Peacocková odporúča dodržiavať, je zdravý a kvalitný spánok. Podľa odborníčky je ideálne dopriať si sedem až deväť hodín spánku za noc, pretože nedostatok odpočinku môže narušiť hladiny hormónov a zvýšiť chuť na nezdravé jedlá.

Viac o téme: StravaChudnutieDietologička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu