Streda11. september 2024, meniny má Bystrík, zajtra Mária, Mia

Šokujúce výsledky výskumu: Vedci odhalili, ktorá potravina z vás robí menej atraktívnych a skráti vám život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Americká štúdia ukazuje, že neatraktívni ľudia zomierajú skôr ako atraktívnejší. Menej pekné ženy žijú o dva roky kratšie.

Vedci z Arizona State University a University of Texas v Austine vyhodnotili 8300 údajov a zistili, že neatraktívni ľudia zomierajú skôr. Menej atraktívni muži teda žijú v priemere takmer o rok kratšie, zatiaľ čo neatraktívne ženy žijú okolo až o dva roky kratšie. 

archívne video

Prístroj, ktorý vyvinuli slovenskí vedci dokáže za desať sekúnd odhaliť viaceré ochorenia (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Štúdia publikovaná v Social Science and Medicine a citovaná denníkom Daily Mail je založená na údajoch študentov stredných škôl vo Wisconsine sledovaných od roku 1957 až do ich smrti v roku 2022. Vedci porovnali fotografie z ročenky s úmrtiami a zistili, že študenti, ktorí boli na nižšom stupni na škále atraktívnosti, mali o 16,8 percenta vyššie riziko predčasného úmrtia.

Výskumník: „Krása vyjadruje zdravie“ 

„Krása by mohla sprostredkovať základné zdravie a sociálne vrstvenie,“ povedal jeden výskumník. Navyše s atraktívnejšími ľuďmi sa často zaobchádza lepšie, čo by mohlo ovplyvniť aj dĺžku života.

Štúdia z Francúzska: Biely chlieb vás robí škaredým

Skupina francúzskych vedcov verí, že raňajkovanie môže viesť k „jemnej zmene príťažlivosti tváre“. Na pozadí sú zmeny hladiny cukru v krvi a inzulínu. Výskumníci z Francúzska pod vedením evolučnej biologičky Claire Berticat zistili, že ľudia, ktorí na raňajky jedia veľa rafinovaných uhľohydrátov, aké sa nachádzajú v bielom chlebe, sú hodnotení ako menej príťažliví.

Viac o téme: VýskumKrásaVeda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu