Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Dovolenka sa zmenila na nočnú moru: Rodina zmeškala loď, dostali mastnú pokutu! Zrazu prišiel nečakaný zvrat

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

OKLAHOMA – Rodina Gaultovcov z Oklahomy v USA za pobyt na výletnej lodi Norwegian Encore zaplatila 30 000 dolárov (27 491 eur). Deväť členov rodiny sa vybralo pozrieť na turistickú atrakciu LumberJack v aljašskom meste Ketchikan. Vystúpili z lode a do mesta sa previezli autobusom. Všetko sa však pokazilo v momente, keď čakali na autobus, ktorý ich mal prepraviť späť na loď.

„Videli sme, že v autobusoch sa rozpútal chaos. Išli sme nastúpiť a jeden z účastníkov hovorí: ‚Autobus je plný, musíte počkať na ďalší‘,“ pre KJRH povedal Joshua Gault. Napriek tomu, že rodina mala kúpené lístky na autobus, žiadny ďalší po nich neprišiel. Zavolali na prístavnú správu a po rodinu prišla dodávka. Bolo však už neskoro. Dostali sa do prístavu a sledovali, ako oblečenie, lieky, pasy a zvyšok ich vecí na palube výletnej lode odchádzajú bez nich. „Bola to nočná mora. Šesť detí, malé deti a 78-ročná svokra, všetci na liekoch. Všetci sme boli nútení prestať užívať lieky, pretože boli na výletnej lodi,“ povedal Gault.

Na palube výletnej lode boli aj ich pasy, preto sa nemohli nalodiť na inú loď v kanadskom prístave. Rodinná dovolenka sa tak razom zmenila na hotový boj. Ich náklady stúpli o neuveriteľných 9 000 dolárov (8 247 eur), pretože museli zaplatiť za hotel, v ktorom núdzovo prespávali, a rovnako si hradili aj stravu a letenky domov. Okrem toho rodina dostala mastnú pokutu – za každého člena, ktorý zmeškal nástup na palubu, museli zaplatiť 971 dolárov (889 eur).

Spoločnosť Norwegian Cruise vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla: „V piatok 12. júla popoludní zmeškala deväťčlenná rodina nástup na palubu lode v Ketchikan na Aljaške kvôli chybnému kroku miestneho touroperátora. Hostia sa v zverejnenom čase na loď nevrátili, pokúšali sme sa ich kontaktovať, ale nepodarilo sa nám ich zastihnúť. Upozornili sme preto miestneho prístavného agenta v Ketchikane a požiadali ho, aby rodine pomohol s rezerváciou hotela na noc.“

Dovolenka sa zmenila na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Spoločnosť dodala, že rodine preplatí všetky výdavky, ktoré bola nútená zaplatiť v dôsledku komplikácií. Pokuty, ktoré dostali, nebudú musieť zaplatiť a spoločnosť im vyplatí kompenzáciu za dva dni, ktoré mali stráviť na palube, ak by loď nezmeškali.

Viac o téme: DovolenkaRodinaVýletná loďPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu