Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Ste na dovolenke? Deťom treba zabezpečiť dostatok spánku aj počas nej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Deťom treba zabezpečiť dostatok spánku aj počas dovolenky. Netreba zabúdať ani na adekvátny pitný režim a správne stravovanie. Deti je dôležité chrániť opaľovacím krémom či pokrývkou hlavy. Pripomenuli to odborníci z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

"Rešpektujte dostatok spánku pre dieťa, dodržiavajte ho aj počas dovolenky. Dieťaťu zabezpečte príjemný denný aj nočný odpočinok v závislosti od jeho veku, v prostredí, ktoré nie je prehriate, nie je vystavené priamemu slnečnému žiareniu a nie je extrémne klimatizované," apelovala hlavná hygienička SR Tatiana Červeňová.

archívne video

Cibulkovej LUXUSNÁ dovolenka v Chorvátsku: Obavy pred odchodom! (Zdroj: FB Dominika Cibulková)

Pripomenula tiež potrebu používania opaľovacích krémov. "Chránia citlivú detskú pokožku pred nežiaducimi účinkami UV žiarenia," podotkla. Pri pobyte na pláži odporučila nosiť plážové oblečenie s UV filtrom, používať krém s SPF 50 a nosiť klobúk s ochranou tváre, krku a uší. "Mokré oblečenie deťom po kúpaní vymeniť za suché," dodala.

Na dovolenke treba tiež dodržiavať adekvátny pitný režim a správne sa stravovať. Strava má byť podľa slov hlavnej hygieničky ľahká a pravidelná. Odporučila väčší prísun ovocia a zeleniny. "Rýchlo sa kaziace potraviny do jedálnička dieťaťa odporúčame nezaraďovať vôbec," poznamenala.

Viac o téme: DovolenkaDetiLetoSpánokCestovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu