Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Dovolenka v Grécku sa začala totálnym fiaskom: Turistov prinútili brodiť sa cez more, niektorí nevedeli ani plávať!

Turistov vyložili 10 metrov od brehu a na breh sa tak museli prebrodiť
Turistov vyložili 10 metrov od brehu a na breh sa tak museli prebrodiť (Zdroj: Facebook/Η παρα... ομάδα του parakritika.gr)

KRÉTA – Vydesení turisti, ktorí sa trajektom dostali do Grécka neverili vlastným očiam. Po príchode k známej pláži Balos na Kréte ich prinútili na súš prebrodiť. Dôvodom je nový zákaz používania plávajúcej plošiny.

Zábery, ktoré sa rozšírili aj na sociálnych sieťach ukazujú ako sa stovky turistov museli prebrodiť morom na pláži Balos. Idylická cesta trajektom k výnimočne krásnej lagúne tak skončila poriadnym fiaskom. Na bizarných záberoch sú davy turistov, ktorých vysadili 10 metrov od brehu a kráčajúc cez more si držia batožinu nad hlavami a brodia sa až k pláži. Vylodenie tak bolo nanajvýš chaotické a trvalo takmer 2 hodiny, informoval britský Daily Mail.

Miestne úrady uviedli, že tento postup sa stáva akýmsi novým štandardom. Plávajúce plošiny na jednoduchšie vystupovanie sú po novom zakázané kvôli obavám z nadmernej turistiky. Turisti tak pomocou lana a posádky trajektu sú nútení vystúpiť až 10 metrov od brehu. Obrovskou komplikáciou to bolo najmä pre tých pasažierov, ktorí nevedia plávať.

Na záberoch sa niektorí pasažieri nervózne smejú, iní sa zdajú byť vystrašení. Portál zarpanews uviedol aj reakcie niektorých z nich. Jeden z cestujúcich túto situáciu označil za "neprijateľnú", iní sa sťažovali na prístup k starším cestujúcim. Po vzhliadnutí záberov, ktoré obleteli celý svet sa ale Ministerstvo námornej dopravy a ostrovnej politiky rozhodlo znovu povoliť používanie plávajúcich plošín.

Lagúna na Kréte, kde cestujúci vystupovali je známa pre krištáľovo čistú vodu a vzácne živočíchy a rastliny vrátane tuleňov a morských korytnačiek. V Grécku sa v posledných týždňoch konalo už niekoľko demonštrácií, v ktorých domáci vyjadrili jasný nesúhlas s čoraz väčším počtom turistov. Najväčším problémom je množstvo domov a bytov, ktoré sa pre miestnych stávajú nedostupnými najmä z dôvodu kúpy ako dovolenkových nehnuteľností a následného prenájmu pre turistov.

Viac o téme: DovolenkaKrétaZákaz plošiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu