Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Dovolenka sa zmenila na DRÁMU! VIDEO Luxusná jachta sa začala z ničoho nič potápať

(Zdroj: X/SALVAMENTO MARÍTIMO)

ANDRATX - Plavba na Stredozemnom mori sa zmenila na drámu. Päť ľudí museli v sobotu (10. 8.) ráno zachrániť z potápajúcej sa jachty pri pobreží Malorky. Príčina, prečo sa začala jachta potápať, nateraz nie je známa.

Luxusná loď sa v sobotu okolo 10.00 h miestneho času začala bez varovania potápať, informuje portál Euro Weekly News. Došlo k tomu neďaleko malého letoviska Camp de Mar v obci Andratx na španielskom Baleárskom ostrove Malorka. Krátko nato bolo vyhlásené núdzové varovanie a španielska pobrežná stráž zamierila na miesto činu, ktorú nasledovala miestna polícia.

Našťastie si to všimli aj ostatné blízke lode. Keďže plavidlo naberalo vodu veľmi rýchlo, pätici ľudí, medzi ktorými bola aj nemecká rodina s malým dieťaťom, musel pomôcť súkromný čln skôr, ako na miesto dorazili záchranné zložky. Tie keď prišli na miesto incidentu, loď už bola spolovice pod vodou. Posádku, našťastie, bezpečne doviezli do prístavu Port Adriano.

Jachta sa približne o 17.00 h miestneho času celá potopila na dno mora. Miestne úrady zatiaľ neuviedli, čo viedlo k potopeniu lode.

Viac o téme: JachtaMallorcaPotopenie lode
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu