Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Júlia zaspala na nabíjačke od telefónu: Hrôzostrašné následky, FOTO pre silné žalúdky! Toto nikdy nerobte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN – Je bežným zvykom, že si pred spánkom dáte nabiť telefón. Ak však nabíjačku nepoužívate, radšej ju vyberte zo zásuvky. V opačnom prípade môžete dopadnúť ako pacientka, ktorá zaspala na nabíjačke a utrpela popáleninu tretieho stupňa.

Po bežnej noci sa žena známa ako Julia zobudila s veľkou ranou na nohe. Zo začiatku pociťovala miernu bolesť, ktorá sa však postupom času stupňovala. „Myslela som si, že rana sa zahojí sama, ale zhoršilo sa to a skončila som na pohotovosti,“ povedala Julia pre portál 20 Minuten. Tam jej lekári povedali, na vnútornej strane ľavého kolena utrpela popáleninu tretieho stupňa. To ju šokovalo, pretože nechápala, kde sa mohla tak drasticky popáliť.

Neskôr si však spomenula. „Zaspala som na nabíjačke mobilného telefónu, ktorej druhý koniec bol zapojený do zásuvky. Lekár mi vysvetlil, že koža je veľmi vodivá a pomaly ma spálilo malé množstvo elektriny,“ priblížila žena. „Viac ako o rok neskôr je jazva stále jasne viditeľná,“ dodala. Zároveň ostatných varovala, aby si dávali pozor na svoje nabíjačky.

Dominik André-Lévigne, hlavný lekár Univerzitnej nemocnice v Ženeve, vysvetlil, že takýto prípad je extrémne zriedkavý. „Dlhodobý kontakt s elektródami a vlhkosť z potu menia hodnotu pH pokožky. To spôsobuje chemické popálenie, nie tepelné. Rozvíja sa pomaly, takže človek spočiatku takmer nič necíti a nezobudí sa,“ dodal. Zdôraznil, že poškodenie sa objaví až po niekoľkých hodinách, pričom človek môže byť v hlbokom spánku a ani si neuvedomuje, čo sa deje.

Viac o téme: PopáleninaNabíjačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu