Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Dievčina použila krém na akné po záruke: Skončila v bolestiach, pozrite na jej tvár! VIDEO pre silné žalúdky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TikTok/beasteater)

LONDÝN – Možno ani vy nevyhadzujete kozmetickí produkty po záruke. Odborníčka na starostlivosť o pleť však varuje, že je to obrovská chyba. Ak tieto produkty použijete, hrozia vám skutočne nepríjemné následky. Svoje o tom vie aj žena, ktorá sa o nepekné zranenie podelila vo videu na TikToku.

Susie Maová, generálna riaditeľka a zakladateľka Tropic Skincare, britskej spoločnosti ponúkajúcej kozmetické výrobky, nabáda ľudí, aby nepoužívali kozmetické produkty po záruke. K tomuto varovaniu ju priviedlo video na TikToku, v ktorom hudobníčka Stephanie Margarucciová, na sociálnych sieťach známa ako BeastEaster, odhalila následky používania starého krému na akné. Ako vysvetlila vo videu, krém aplikovala na tvár, aj keď vedela, že je po záruke, no rýchlo si ho zmyla, pretože pociťovala pálenie. Bohužiaľ, bolo už príliš neskoro – krém jej poškodil pokožku na tvári a zanechal na nej červené pľuzgiere.

@beasteater

I never cried this much in my LIFE.

♬ original sound - Hozier Updates 🍂

„Veľmi to bolí a nemôžem sa na seba ani pozrieť,“ povedala vo videu Margarucciová. „Nakoniec som súhlasila, že po štyroch dňoch pôjdem do nemocnice. Nebudem značke venovať žiadnu pozornosť, pretože to bola 1000% moja chyba a stále túto značku absolútne zbožňujem,“ uviedla ďalej a zároveň vyzvala všetkých, aby kontrolovali dátumy expirácie všetkých kozmetických produktov. Maová pre denník Mirror vysvetlila, že príčinou nepekných popálenín sú pravdepodobne chemikálie v produkte.

„Najzrejmejšou nevýhodou používania produktov starostlivosti o pleť po expirácii je, že nemusia byť také účinné ako čerstvé,“ vysvetlila. „Ak teda používate krém na tvár po záruke, možno nedosiahnete rovnakú hydratáciu alebo účinky proti starnutiu, aké by ste získali z čerstvého krému,“ uviedla ďalej Maová. „Produkty na tvár po expirácii môžu v skutočnosti spôsobiť podráždenie pokožky, vyrážky a iné problémy. Môže to viesť k dlhodobým problémom s pokožkou,“ dodala.

Dievčina použila krém na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Odborníčka preto odporúča každý mesiac skontrolovať dátum spotreby pri výrobkoch, ktoré bežne používate. Ak na výrobku nie je dátum spotreby, poznačte si naň, kedy ste ho kúpili, radí Maová. Okrem toho nezabudnite venovať pozornosť aj vôni, textúre a celkovému vzhľadu produktu. Akékoľvek zmeny môžu naznačovať, že produkt už nie je vhodný na použitie.

Viac o téme: PopáleninyKrém po záruke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu