STORTFORD - Po skúsenosti Katie Boswellovej musí byť všetkým jasné, že s nakupovaním potravín to ide z kopca a naozaj nevieme, čo si domov prinesieme. Angličanka zažila poriadny šok, keď sa v omáčke, ktorú pripravovala na večeru, začali prevaľovať červíky. Dostali sa tam z ryby, ktorú si kúpila v obchode.
Na prípravu zapekanej tresky v smotanovej omáčke zrejme Katie tak ľahko nezabudne. Hoci bola riadne zabalená ryba ešte v záruke a kúpila ju v jednom z najznámejších anglických reťazcov, i tak v nej našla nechutné prekvapenie. Žena si vraj po vytiahnutí rybaciny z vrecka nič nevšimla, no nechutne vyzerajúce červy sa z nej postupne začali uvoľňovať až pri tepelnej úprave a vyplavili sa na povrch omáčky.
Zhrozená zákazníčka cez sociálnu sieť okamžite kontaktovala predajcu a požadovala vysvetlenie. Hoci sa hovorca spoločnosti Waitrose ospravedlnil, so zákazníčkou viac nekomunikuje. Zrejme ho na rozdiel od Kate nezaujíma, ako sa nežiaduce parazity do ryby dostali.
"Nemôžem sa už ani len pozrieť na rybacie ani iné mäso. Vôbec mi odvtedy nechutí jesť. Na toto budem zabúdať veľmi dlho," okomentovala nepríjemnú Boswellová. "Je šťastie, že som to spozorovala ešte predtým, než sme začali jest. Neviem, ako by sme dopadli, keby červíky zostali v mäse a my by sme ich skonzumovali."