Utorok24. december 2024, meniny má Adam, Eva, zajtra

Vilo Habo. Najlepšie recepty z TV šou

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: PR)

Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty na slano. V novej knihe Vilo Habo špeciál nájdete 70 zatiaľ nezverejnených receptov nielen od obľúbených Habovcov, ale aj od slovenských celebrít, napríklad Kristíny Farkašovej, Mariána Miezgu, Jozefa Vajdu, kapely Hex či komičky Evelyn.

Po úspešnej knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama vyšiel tentoraz výber toho najlepšieho, čo ste doteraz mohli vidieť v populárnej televíznej šou.
Vilo Habo špeciál, to je vyše 130 strán receptov.

Ani tentoraz nechýbajú fotky z relácie a vtipné výroky Vila Haba, vďaka ktorým sa pri varení výborne naladíte a pobavíte.
Vilo Habo špeciál je jedinečná kuchárska knižka venovaná všetkým milovníkom dobrého jedla. Svoje miesto si v nej našli recepty od takmer tridsiatich slovenských rodín, ktoré sa blysli v televíznej súťaži.

Všetky recepty nájdete tu.

Jozef Vajda a Lea Vajdová
Steaky z jahňaciny s jarnou zeleninou

BUDEME POTREBOVAŤ:
• 1 kg jahňacej sviečkovice
• 2 strúčiky cesnaku
• 25 g masla ghee
• 400 ml olivového oleja
• soľ • 1 čili papričku
• 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
• mleté čierne korenie
• kurkumu
• koriandrovú vňať

Vilo Habo. Najlepšie recepty
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

NA PRÍPRAVU JARNEJ ZELENINY BUDEME POTREBOVAŤ:
• 12 ks zelenej špargle
• 10 ks cherry rajčín
• 2 šalotky • 1 petržlen aj s vňaťou
• 1 viazaničku mladej mrkvičky
lyžice cukru

POSTUP: Sviečkovicu si umyjeme, osušíme, odblaníme a pokrájame na steaky, ktoré osolíme, ochutíme korením a necháme pri izbovej teplote postáť. Steaky spolu s kúskami cesnaku, čili papričkou a rozmarínom opečieme na olivovom oleji a časti masla. Ak je jahňacina mladá, nepotrebuje opekať viac ako 3 minúty z každej strany.
Zeleninu najskôr vo vode krátko povaríme a následne opečieme na zvyšku masla s cukrom, aby sme dodali kontrast výraznej chuti jahňaciny.

Podávame: Na tanier naservírujeme jahňací steak, posypeme ho koriandrovou vňaťou a ako prílohu použijeme pripravenú zeleninu.

Vilo Habo a Dávid Habo
Losos so zelerovým pyré

NA PRÍPRAVU LOSOSA BUDEME POTREBOVAŤ:
• 800 g lososa s kožou
• 100 g soli
• mleté čierne korenie
• bylinky (bazalka, rozmarín...)
• olej/maslo

Vilo Habo. Najlepšie recepty
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

NA PRÍPRAVU ZELEROVÉHO PYRÉ BUDEME POTREBOVAŤ:
• 1 zeler
• 100 g plesňového syra
• maslo
• soľ
• muškátový oriešok

NA OZDOBU:
• čerstvú bazalku
• mrkvu postrúhanú na nite
• zelené fazuľky

POSTUP: Lososa osolíme, okoreníme a pod kožu dáme bylinky. Potom ho z oboch strán opečieme a necháme 8 minút piecť v rúre. Zeler na pyré uvaríme, vodu zlejeme a rozmixujeme ho s maslom, soľou a muškátovým orieškom. Do pyré môžeme pridať aj plesňový syr, ktorý zvýrazní chuť pyré. 

Podávame: Lososa podávame s lístkom bazalky a zelerovým pyré, ktoré ozdobíme niťami mrkvy. Losos vynikajúco chutí aj s uvarenými zelenými fazuľkami.

Evelyn a Štefan Martinovič
Špagety a la Ecelyn

BUDEME POTREBOVAŤ:
• 800 g celozrnných špagiet
• 1 zrelé avokádo
• 1 strúčik cesnaku
• 1/2 stredne veľkej cukiny
• hrsť mladého špenátu
• čerstvú bazalku
• šťavu z 1/2 citróna
• morskú soľ
• mleté čierne korenie
• 50 ml olivového oleja
• maslo
• parmezán

POSTUP: Špagety dáme variť do hrnca s vriacou vodou. Z avokáda, cesnaku, špenátu, bazalky, citrónovej šťavy, oleja, soli a korenia si spravíme pesto.
Keď sú špagety uvarené, scedíme ich, pridáme k nim pesto a plátky cukiny, ktoré sme opiekli na masle a olivovom oleji na druhej panvici.
Premiešame a podľa potreby jemne osolíme. Podávame: Špagety servírujeme s nastrúhaným parmezánom.

Vilo Habo. Najlepšie recepty
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

Knihu nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma >>

Viac o téme: Kniha Vilo Habo špeciál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu