Karel Gott (Zdroj: koláž Topky.sk)
PRAHA - Deň pred Štedrým dňom mnohé gazdinky venujú príprave zemiakového šalátu. Tradičný majonézový šalát k pečenej rybe skrátka nemôže chýbať. Miloval ho aj legendárny Karel Gott (†80). No robieval ho trochu inak... Pridával netradičnú surovinu. Prinášame vám jeho recept!
Suroviny:
- 300 g uvarených zemiakov
- 2 vajcia natvrdo
- 100 g majonézy
- 100 g kyslých uhoriek
- 50 g horčice
- 50 g cibule
- 1 zelená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
- cukor
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Zemiaky, kyslé uhorky, cibuľu, zelenú papriku a vajcia uvarené natvrdo nakrájame nadrobno.
- Cibuľu uvarte v troche horúceho nálevu z uhoriek.
- Majonézu zmiešame s horčicou, mletým čiernym korením, cukrom a soľou.
- Nakrájanú zmes zalejeme vychladeným nálevom s cibuľou, ochutenou majonézou a zľahla premiešame.
- Necháme v chlade odležať, ideálne do druhého dňa, zdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
(Zdroj: Getty Images)
{{ poll.title }}
{{ poll.image_description }} (Zdroj: {{ poll.image_resource }})
{{ poll.title }}
{{ poll.thanks }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ poll.type == 'percent' ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
{{ question.text }}
Hlasovalo: {{questions[0].votes}}
{{ poll.title }}
{{ poll.image_description }} (Zdroj: {{ poll.image_resource }})
{{ qIndex+1 }}/{{ questions.length }}
{{ question.text }}
Môžete označiť viacero odpovedí.
{{ profiles[profileEvalueated.index].name }}
Zhoda: {{ profileEvalueated.weightPercentage }}%
{{ profiles[profileEvalueated.index].image_description }} (Zdroj: {{ profiles[profileEvalueated.index].image_resource }})
×