Pondelok14. október 2024, meniny má Boris, zajtra Terézia, Tereza

Svoj majetok si pred hurikánom zaistil naozaj kurióznym spôsobom: Špeciálne popruhy a pripevnenie k zemi, ustál to?

Majiteľ domu v americkom Orlande si dom pred hurikánom zaistil špeciálnymi popruhmi
Majiteľ domu v americkom Orlande si dom pred hurikánom zaistil špeciálnymi popruhmi (Zdroj: X/@unlimited_ls)

ORLANDO – Majiteľ domu v americkom Orlande sa rozhodol bojovať s nepriazňou počasia svojským spôsobom. Svoj dom sa rozhodol zaistiť špeciálnymi popruhmi, ktoré pripevnil priamo k zemi a dúfal tak, že ničivá búrka si jeho dom neodnesie. Fotografia, ktorá obletela sociálne siete sa stala ihneď virálnou a teraz všetkých zaujíma, či jeho dom ničivému počasiu zvládol odolať.

A hoci nápad zaistiť dom pomocou popruhov sa môže zdať ako minimálne za vlasy pritiahnutý, Pedro Casares, majiteľ domu, uviedol, že ide o mimoriadne funkčné riešenie. Pretože pochádza z Portorika, kde už hurikán zažil a takmer prišiel o strechu nad hlavou, rozhodol sa, že tentokrát už nenechá nič na náhodu a dom si poriadne zaistí.

Mimovládne organizácie žiadajú preskúmanie rozhodnutia OÚ o Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Dlhé a silné popruhy natiahol cez celý dom a pripevnil ich k zemi betónovými základmi. Tie mali byť v hĺbke dokonca 2 a pol metra a popruhy si dal urobiť špeciálne na mieru, informoval britský Daily Mail. Obvykle sa tento druh popruhov, ktoré udržia 2,5 tony používa k zaisteniu prepravných kontajnerov na veľkých nákladných lodiach a tak Pedrovi prišlo vhodné skúsiť to aj pri dome.

Príprava na ničivý hurikán Milton ho podľa odhadov stála asi 22 tisíc dolárov (cca 20 000 eur), no ani to majiteľa neodradilo. Potom, čo sa jeho prípravy na hurikán a fotografia domu objavila na sociálnych sieťach, ľudí začalo krátko po hurikáne zaujímať, či jeho dom búrku ustál. Ukázalo sa, že investícia sa vyplatila a dom zostal nedotknutý. Verejnosť ho preto začala označovať za legendu a nápad, ktorí najskôr kritizovali a považovali ho za nezmyselný, teraz označujú za najlepšie inžinierske riešenie.

Viac o téme: HurikánUSAFloridaMilton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu