Piatok11. október 2024, meniny má Valentína, zajtra Maximilián, Maxim, Max

Dráma na mori: VIDEO Po hurikáne zachránili muža plávajúceho na mrazničke! Bol 50 km od pobrežia

Muž plával na mori a držal sa mrazničky.
Muž plával na mori a držal sa mrazničky. (Zdroj: X)

TAMPA - Pobrežná stráž zachránila muža, ktorý sa plavil po mori. Pridržiaval sa pritom mrazničky.

Posádka vrtuľníka americkej pobrežnej stráže zachránila muža, ktorý sa držal mrazničky v Mexickom zálive po tom, čo jeho loď cez noc uviazla na plytčine vo vodách, ktoré rozvíril hurikán Milton.

Galéria: Floridu zasiahol ničivý hurikán Milton

Hovorkyňa pobrežnej stráže Nicole Grollová vysvetlila, že muž bol na rybárskom plavidle, ktoré sa stalo znefunkčneným v stredu pri pláži Madeira na Floride, niekoľko hodín predtým, ako sa hurikán dostal na pevninu. Mužovi, ktorého identita nebola zverejnená, sa podarilo skontaktovať so stanicou pobrežnej stráže v neďalekom St. Petersburg pred ukončením spojenia okolo 18:45 hod.

Vo štvrtok však záchranári muža našli asi 50 km od Longboat Key na Floride. Video, ktoré zverejnila pobrežná stráž, ukazuje potápača z pobrežnej stráže, ktorý zostupuje z helikoptéry a pláva k mužovi, aby ho zachránil.

"Tento muž prežil nočnú moru aj pre toho najskúsenejšieho námorníka," uviedla dôstojníčka pobrežnej stráže Dana Gradyová, informoval Guardian.

Záchranné tímy pokračovali v sťahovaní obyvateľov Floridy zo zdevastovaných oblastí po tom, čo búrka spustošila pobrežné komunity, strhla domy, zaplnila ulice bahnom a vytvorila smrteľné tornáda. Okrem iného záchranári okresu Hillsborough našli 14-ročného chlapca plávať na časti plota a vytiahli ho na palubu.

Viac o téme: MrazničkaZáchranaFloridaHurikán Milton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu