Štvrtok10. október 2024, meniny má Slavomíra, zajtra Valentína

Dráma na oblohe: Žena bez skúseností pristála s lietadlom! Manžel dostal infarkt, ako sa jej to podarilo?

Žena pristála s lietadlom po tom, ako jej manžel dostal infarkt. Zobraziť galériu (2)
Žena pristála s lietadlom po tom, ako jej manžel dostal infarkt. (Zdroj: Instagram)

LAS VEGAS - Žena bez skúseností s lietaním prevzala kontrolu nad lietadlom a bezpečne pristála na kalifornskom letisku po tom, čo jej manžel pilot v piatok popoludní utrpel srdcový záchvat.

Yvonne Kinane-Wellsová (69) zavolala riadenie letovej prevádzky, aby jej pomohli pri pristávaní s vrtuľovým lietadlom, keď jej manžel Eliot Alper (78) ležal schúlený na sedadle pilota vedľa nej vo výške takmer 1800 mestrov.

archívne video

Vládny špeciál s občanmi SR z Libanonu pristál v Bratislave (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Realitná maklérka so sídlom v Las Vegas nikdy predtým nepilotovala lietadlo, ale nemala inú možnosť po tom, čo sa jej manžel ostal nevládny.

Pár bol na ceste z letiska Henderson Executive v Las Vegas do Monterey v Kalifornii, keď Alpera začali trápiť záchvaty. Audio nahrávka získaná Inside Edition ukazuje paniku Kinane-Wellsovej, ktorá potvrdila ich neistú situáciu kontrole letovej prevádzky.

Agent na druhom konci prešiel s Kinane-Wellsovou cez pristávací manéver a poradil jej, aby pridala viac výkonu, než ju presmeruje na najbližšie letisko. „Nastavíme vás tak, aby ste po vyrovnaní po zákrute išli priamo na letisko Bakersfield. Je to v poriadku?“ povedal agent Kinane-Wellsovej.

Kinane-Wellsová odpovedala roztraseným hlasom a potvrdila nariadenie. O niekoľko minút neskôr prvýkrát v živote úspešne núdzovo pristála na letisku Meadows Field v Bakersfielde v Kalifornii.

Dráma na oblohe: Žena
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/screenshot)

Zásahové jednotky na zemi použili svoje zvozidlá na zachytenie pristávajúceho lietadla. Kinane-Wellsová prekročila celú 3353 metrov dlhú dráhu a pred zastavením trochu zišla z cesty. Hasičský zbor Kern County okamžite odviezol do nemocnice ešte nehybného Alpera. Jeho súčasný stav nie je známy.

Riaditeľ letísk v okrese Kern, Ron Brewster, ešte nikdy nevidel pristátie podobné Kinane-Wellsovej.

"Podľa mojich vedomostí je to bezprecedentné." Za celú svoju kariéru som to nikdy nevidel,“ povedal Brewster, ako informoval Daily Mail.

Viac o téme: Núdzové pristátieInfarkt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu