Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Scéna ako z hororu: Na palube lietadla sa razom rozpútala panika! Pasažierom tiekla krv z nosa aj uší

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SALT LAKE CITY – Na palube letu spoločnosti Delta zo Salt Lake City v Utahu do Portlandu v americkom mesto Oregon sa odohrala scéna ako z hororu. Lietadlo muselo v nedeľu núdzovo pristáť, pretože cestujúcim náhle začala tiecť krv z nosa a uší.

„Posádka lietadla Delta Air Lines Flight 1203, Boeing 737-900, sa po nahlásení možného problému s pretlakovaním vrátila na medzinárodné letisko Salt Lake City. Let pristál bez incidentov okolo 8:30,“ uviedla Federálna správa letectva (FAA) vo vyhlásení a zároveň dodala, že incident bude vyšetrovať. Počas tlačovej konferencie viacerí cestujúci hlásili zranenia vrátane krvácania z nosa a uší v dôsledku problémov s tlakom v kabíne.

„Pozrela som sa na manžela, mal obe ruky na ušiach, bol naklonený dopredu. Pozrela som sa na rad za mnou, na druhej strane uličky bol pán, ktorý mal zakrvavený nos a ľudia sa mu snažili pomôcť,“ povedala pre KSL pasažierka Caryn Allenová. Jaci Purser, ďalší cestujúci, opísal podobnú skúsenosť. „Chytil som si ucho, stiahol ruku späť a bola na nej krv,“ povedal Purser pre KSL. Záchranári čakali na cestujúcich pri východe a identifikovali najmenej 10 zo 140 ľudí na palube, ktorí potrebovali lekársku pomoc. Letecká spoločnosť každému, kto krvácal, odporučila ísť do nemocnice na ďalšie vyšetrenie a ponúkla, že uhradí náklady na dopravu, uvádza Newsweek.

Spoločnosť Delta sa vo vyhlásení ospravedlnila pasažierom za nepríjemnú skúsenosť. Okrem toho uviedla, že lietadlo bolo v nedeľu vyradené z prevádzky pre problém, ktorý mu bránil v pretlakovaní nad 3000 metrov. Keď technici problém vyriešili, lietadlo v pondelok vrátili do premávky.

Viac o téme: LietadloKrvPasažieriLetDelta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu