Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Turecký prezident tvrdí, že Izrael zaplatí za genocídu v Pásme Gazy

(Zdroj: SITA (AP Photo/Emrah Gurel))

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok prisľúbil, že Izrael zaplatí za genocídu v Pásme Gazy. Vyhlásil to v deň prvého výročia útoku palestínskych militantov Hamasu na Izrael. Informuje o tom agentúra AFP.

"Nemalo by sa zabúdať, že Izrael skôr či neskôr zaplatí za za túto genocídu, ktorú vykonáva už rok a naďalej pokračuje," uviedol turecký prezident v príspevku na sociálnej sieti X. Erdogan často kritizuje Izrael. Premiéra Benjamina Netanjahua nazýva "mäsiarom Gazy" a niekoľkokrát ho prirovnal k Adolfovi Hitlerovi.

archívne video

Šachta pod stolom v detskej izbe viedla do tunela, v ktorom boli zbrane, vrátane rakiet RPG, a slúžil ako výcvikový a bojový priestor. (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

"Rovnako ako Hitlera zastavilo spojenectvo ľudstva, bude zastavený Netanjahu a jeho vražedná sieť," vyhlásil Erdogan. "Svet, v ktorom sa nebude vyvodzovať zodpovednosť za genocídu v Gaze, nikdy nenájde mier," dodal.

Turecký prezident často chváli Hamas ako bojovníkov za slobodu. Teraz povedal, že "v skutočnosti všetka ľudskosť a všetka nádej ľudstva na lepšiu budúcnosť" je po celý rok masakrovaná pred očami celého sveta. Erdogan kritizoval aj medzinárodný systém za zlyhanie pri zastavení vojny v Pásme Gazy a teraz aj v Libanone. Dodal, že izraelská dlhodobá politika genocídy, okupácie a invázie musí skončiť.

Viac o téme: GenocídaTureckoIzraelGazaPalestínčaniaRecep Tayyip Erdoga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu