Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Vyhrážky pokračujú! Na viacerých železničných staniciach v Rakúsku nahlásili bombu

Ilustračné foto AKTUALIZOVANÉ
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

VIEDEŇ - V uplynulých dňoch museli v Rakúsku uzavrieť viacero železničných staníc pre bombové vyhrážky, uviedla vo štvrtok rakúska polícia. Informuje o tom správa z agentúry DPA.

Bomby na železničných staniciach nahlásili v uplynulých dňoch v hlavných mestách viacerých rakúskych spolkových krajín. "Berieme to veľmi vážne," uviedol hovorca rakúskej polície.

archívne video

Polícia zasahuje pre nahlásenú bombu na slovenských školách (Zdroj: Topky/Tip čitateľa)

V stredu večer nahlásili bombu na železničných staniciach v mestách St. Pölten, Salzburg a Klagenfurt. V utorok sa bombové vyhrážky dotkli hlavnej železničnej stanice v Linzi a v pondelok hlavnej železničnej stanice v Grazi. Všetky stanice museli následne uzatvoriť a na niekoľko hodín na nich bola pozastavená železničná doprava.

Polícia dostala bombové vyhrážky elektronickou poštou. V e-mailoch sa uvádzalo, že na daných železničných staniciach môže byť odpálená výbušnina. Nakoniec sa na nich však nenašli nijaké nebezpečné objekty.

Rakúske úrady túto sériu bombových vyhrážok vyšetrujú. Rakúska železničná spoločnosť (ÖBB) sa k vyhrážkam odmietla vyjadriť.

Železničnú stanicu v Bregenzi zatvorili pre nahlásenú bombu

Séria vyhrážok nastražením bomby na železničných staniciach v Rakúsku pokračovala aj vo štvrtok. Podvečer polícia pre takúto vyhrážku uzatvorila železničnú stanicu v Bregenzi, hlavnom meste spolkovej krajiny Vorarlbersko. Informuje o tom správa z agentúry APA.

Hrozbu dostalo e-mailom približne o 17.00 h riaditeľstvo polície vo Voralrbersku. Následne bola na stanici prerušená železničná doprava. V pondelok sa anonym vyhrážal odpálením bomby na hlavnej železničnej stanici v Grazi. V utorok sa hrozba týkala stanice v Linzi, v stredu staníc v mestách St. Pölten, Salzburg a Klagenfurt. Všetky stanice museli uzatvoriť a na niekoľko hodín pozastaviť železničnú dopravu.

Polícia na základe analýzy obsahu hrozieb predpokladá, že všetky ich písal ten istý človek. V prípade dolapenia páchateľa mu hrozí niekoľkoročné väzenie. Polícia v Dolnom Rakúsku vo štvrtok oznámila, že v stredu okolo 23.00 h dostala hrozbu prostredníctvom kontaktného formulára aj viedenské letisko vo Schwechate. Správa však bola "veľmi vágna" a bolo v nej málo informácií, povedal policajný hovorca Johann Baumschlager. Podľa polície tento prípad nesúvisí s hrozbami adresovanými železničným staniciam.

Viac o téme: BombaRakúskoŽelezničné stanice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu