Nedeľa20. október 2024, meniny má Vendelín, zajtra Uršuľa

Bombové hrozby voči indickým leteckým spoločnostiam vyvolávajú chaos

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Lety viacerých leteckých spoločností v Indii v tomto týždni čelili viac ako 70 falošným bombovým hrozbám. Vyvolalo to obavy medzi cestujúcimi a meškanie viacerých letov. O informáciách zverejnených v nedeľu indickými médiami informujeme podľa agentúry AFP.

"Na palube sú umiestnené bomby... Nikto z nich nevyviazne živý. Ponáhľajte sa a evakuujte lietadlo," uviedol anonymný účet na sieti X v piatok a sobotu pre najmenej 40 letov. Všetky lety pristáli bezpečne, ale záplava hrozieb viedla k odklonu letov, niektoré museli sprevádzať bojové lietadlá nad Britániou a Singapurom. Indická vláda a úrady civilného letectva varovali, že budú prijaté "veľmi prísne opatrenia".

Vyhrážanie bombami sa nezastavilo 

Úrady civilného letectva v Naí Dillí neuviedli presný počet bombových hrozieb. Denník Times of India a televízna stanica News18 od 13. októbra informovali o viac ako 70 vyhrážkach zameraných na domáce aj medzinárodné lety. Len v sobotu ich bolo najmenej 30. V Indii zatkli v stredu súvislosti s vyhrážkami najmenej jednu neplnoletú osobu, vyhrážanie bombami to však nezastavilo. "Všetci ostatní zodpovední za prerušenia (letov) budú identifikovaní a riadne stíhaní," povedal v stredu po zatknutí indický minister letectva Ram Mohan Naidu.

Viac o téme: Letecké spoločnostiIndiaBombové hrozby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu