Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

KĽDR si nedá pokoj! Na Južnú Kóreu vypustila 150 balónov s odpadkami

KĽDR opäť vypustila na Južnú Kóreu balóny s odpadom
KĽDR opäť vypustila na Južnú Kóreu balóny s odpadom (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon)

SOUL - Severná Kórea v stredu vypustila na Južnú Kóreu vyše 150 balónov s odpadkami, uviedla juhokórejská armáda. Ide o prvú takúto akciu za posledných desať dní, informuje správa z agentúry Jonhap.

Zbor náčelníkov štábov (JSC) oznámil, že v Soule a v provincii Kjonggi našli približne 60 vriec s odpadom z domácností, ako je papier, plastové tašky a fľaše. JSC zároveň potvrdil, že sa v nich nenachádzali žiadne nebezpečné látky. Išlo už o 23. vypustenie takýchto balónov zo Severnej Kórey.

archívne video

Tlačová konferencia premiéra Fica a ministerky Sakovej o dôležitej pracovnej ceste do Kórejskej republiky (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Od 28. mája tohto roka vypustila KĽDR celkovo už vyše 5000 balónov s odpadkami v reakcii na letáky namierené proti Pchjongjangu, ktoré cez hranice posielajú aktivisti z Južnej Kórey. Balóny v Soule naposledy pristáli 22. septembra. Od priameho zostreľovania balónov krajina upustila z bezpečnostných dôvodov.

Juhokórejská armáda prisľúbila prijatie "prísnych" vojenských opatrení, pokiaľ Severná Kórea v rámci svojej kampane zájde priďaleko alebo ak spôsobí vážne škody juhokórejskému obyvateľstvu.

V reakcii na vypúšťanie balónov juhokórejská armáda od 21. júla denne šíri propagandistické vysielanie namierené proti KĽDR prostredníctvom reproduktorov na hraniciach.

Viac o téme: OdpadkySeverná KóreaKĽDRJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu