Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Približne 30 ľudí sa v nemeckom Essene zranilo pri požiaroch: Podpaľača zadržali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/DPA)

ESSEN - Približne 30 zranených si vyžiadali dva požiare, ktoré v sobotu vypukli na rôznych miestach v západonemeckom meste Essen. Medzi zranenými sú aj dve batoľatá, ktoré sa nadýchali splodín a ich stav je kritický. Zo založenia požiarov je podozrivý 41-ročný Sýrčan, ktorého polícia zadržala.

Sýrčana, ktorý žije v Essene, spája polícia aj s inými incidentami, a síce narazením dodávkou do dvoch obchodov. Pri týchto činoch neutrpela zranenia nijaká osoba. Muža zadržali práve neďaleko zmienených obchodov. Bližšie podrobnosti o ňom či motíve týchto činov nateraz polícia neposkytla.

Požiare podľa polície vypukli v sobotu tesne po sebe v dvoch rozličných domoch, čo si vyžiadalo rýchly a rozsiahly zásah hasičov. Všetkých zranených ošetrili, pričom viacerých previezli do nemocnice. Vážne zranených bolo osem detí, vrátane zmienených dvoch batoliat, ktoré sa nadýchali splodín a ich stav zostáva kritický.Polícia sa nateraz odmietla vyjadriť k správam, že zadržaný muž ľudí ohrozoval aj nožom a mačetou. Jej hovorca uviedol len to, že momentálne preverujú takéto videá, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach.

Viac o téme: PožiarHasičiPolícia NemeckoEssen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu