Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

VIDEO Autobus so školákmi zhorel do tla! Tragédia si vyžiadala desiatky obetí

V Thajsku horel autobus so školákmi a učiteľmi Zobraziť galériu (7)
V Thajsku horel autobus so školákmi a učiteľmi (Zdroj: Facebook/Fire & Rescue Thailand)

BANGKOK - Pri thajskom Bangkoku dnes začal horieť školský autobus. Podľa miestneho denníka Bangkok Post niekoľko cestujúcich zomrelo a ďalší boli zranení, agentúra AP píše až o 25 mŕtvych. Záchranári previezli najmenej 16 ľudí do nemocnice, uviedol podľa AP thajský minister dopravy. V autobuse cestovalo 38 žiakov a šesť učiteľov.

Autobus viezol cestujúcich na výlet z centrálnej provincie Utaiwanie do mesta Ajutthaja a provincie Nontchaburí, keď začal horieť okolo poludnia miestneho času (7:00 SELČ) v provincii Patchumtchánie, na severnom predmestí hlavného mesta, oznámil thajský minister dopravy Surija Džungrungrengkkit.

archívne video

Horiaci autobus vo Vajnoroch

V autobuse boli údajne žiaci základnej a strednej školy. Thajský minister vnútra Anutin Čánvirakun uviedol, že úradníci zatiaľ nemôžu potvrdiť počet obetí, pretože ešte nedokončili vyšetrovanie, ale na základe počtu preživších sa obáva, že zomrelo 25 ľudí. Podľa neho bol autobus stále príliš horúci na to, aby sa do neho mohli bezpečne dostať. Telá mŕtvych tak zostali vo vnútri autobusu hodiny po uhasení požiaru.

Vodič autobusu podľa ministra vnútra prežil, ale zrejme ušiel a zatiaľ sa ho nepodarilo nájsť. Záchranár na mieste uviedol, že požiar pravdepodobne vznikol po tom, ako explodovala jedna z pneumatík a vozidlo sa odrezalo o cestné zvodidlá.

V Thajsku horel autobus so školákmi a učiteľmi
Zobraziť galériu (7)
V Thajsku horel autobus so školákmi a učiteľmi  (Zdroj: Facebook/Fire & Rescue Thailand)

Premiérka krajiny Petongtán Šinavatrová na sociálnej sieti X vyjadrila sústrasť rodinám obetí a uviedla, že vláda uhradí liečebné výdavky zranených a odškodní rodiny obetí. Na videách zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidieť, ako celý autobus, ktorý stál na ceste, zachvátil požiar a valil sa z neho hustý čierny dym. Skupina záchranárov, ktorá na mieste zasahovala uviedla, že v autobuse našli najmenej desať tiel. Uviedli, že požiar prežilo najmenej 19 ľudí.

Viac o téme: TragédiaŽiaciUčiteliaŠkolský autobusThajskoHoriaci autobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu