Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Muža obvinili z vraždy manželky a dvoch dcér komentátora BBC

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Dvadsaťšesťročného muža obvinili z toho, že kušou v júli zavraždil manželku a dve dcéry športového komentátora stanice BBC Johna Hunta. Oznámila to v utorok britská polícia, informujeo tom agentúry AFP.

Kyle Clifford predstúpi v utorok pred westminsterský súd, kde bude čeliť obvineniam z toho, že v júli zabil kušou rodinu Hunta v meste Bushey ležiacom severozápadne od Londýna. Obeťami činu sa stali Huntove dve dcéry, 25-ročná Louise, 28-ročná Hannah a komentátorova 61-ročná manželka Carol Huntová.

archívne video

Muža obvineného z pokusu o vraždu premiéra vzali do vyšetrovacej väzby (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Podľa správ britských médií bol Clifford expartnerom mladšej z Huntových dcér. V minulosti zároveň krátko slúžil v britskej armáde, z ktorej v roku 2022 odišiel.

Okrem trojnásobnej vraždy je teraz podľa polície obvinený aj z neoprávneného zadržiavania respektíve obmedzovania slobody inej osoby a dvoch prípadov držby útočných zbraní. Na vlastníctvo kuše ľudia v Británii nepotrebujú povolenie, ale jej nosenie na verejnosti bez dostatočného zdôvodnenia nie je povolené.

John Hunt je komentátorom BBC 5 Live, čo je hlavný spravodajský a športový rozhlasový kanál tohto vysielateľa. Jeho hlas poznajú milióny ľudí najmä vďaka jeho reportážam zo svetoznámych dostihov Grand National a Derby.

Viac o téme: RodinaVraždaKomentátorKušaBBCBritániaMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu