Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tragický incident na škole! Šesť detí bolo pobodaných len 12-ročným chlapcom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LISABON - Dvanásťročný chlapec v jednej zo škôl v Portugalsku v utorok popoludní pobodal a zranil šesť ďalších detí vo veku 11 až 14 rokov. Väčšina zo zranených sú dievčatá, jedno utrpelo ťažšie zranenia na krku a hlave, avšak je mimo ohrozenia života. Informovala o tom polícia, ktorá útočníka zadržala, píše denník CM Jornal a Público.

Útok sa odohral v škole v meste Azambuja, ležiacom severovýchodne od metropoly Lisabon. Bezprostredne nebolo známe, čo útok podnietilo alebo mu predchádzalo. Chlapec sa podľa predsedu miestnej samosprávy Silvina Lúcia išiel po vyučovaní domov naobedovať, ale neskôr sa do školy vrátil v nepriestrelnej veste a s nožom v batohu. Deti začal bodať zjavne náhodne už na školskom dvore, zastavila ho až jedna zamestnankyňa školy.

Väčšina napadnutých detí utrpela ľahké zranenia v oblasti tváre, hrudníka, rúk či nôh. Portugalský premiér Luís Montenegro útok odsúdil a zraneným deťom poprial skoré uzdravenie. Pripomenul, že takéto útoky sú v Portugalsku mimoriadne zriedkavé, avšak podľa neho sa nad ním treba zamyslieť.

Viac o téme: PobodaniePortugalskoChlapecŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu