Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Koná sa veľtrh vo Francúzsku! Zúčastňuje sa na ňom 16 verejných vysokých škôl zo Slovenska

Univerzita Komenského v Bratislave
Univerzita Komenského v Bratislave (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Na medzinárodnom veľtrhu Európskej asociácie pre medzinárodné vzdelávanie (EAIE) 2024 vo francúzskom Toulouse sa zúčastňuje 16 verejných vysokých škôl (VŠ) zo Slovenska. Ide o 34. ročník najväčšieho európskeho veľtrhu pre medzinárodné vzdelávanie. Koná sa od 17. do 20. septembra. Informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR.

Tento ročník EAIE je zameraný na internacionalizáciu vzdelávania, inklúziu, globálne partnerstvá či rozvoj vzťahov medzi Európou a Afrikou. "Ide pre nás o ďalší dôležitý kontinent - po južnej a strednej Ázii -, s ktorým máme záujem rozvíjať bilaterálnu spoluprácu v oblasti vysokoškolského vzdelávania," doplnil štátny tajomník pre vysokoškolské vzdelávanie a akademický výskum Róbert Zsembera.

archívne video

Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Ako uviedol rezort, pre slovenské VŠ v rámci EAIE poskytol finančnú podporu aj výstavnú plochu na národnú prezentáciu. S ich účasťou na medzinárodných veľtrhoch budú podľa Zsemberu pokračovať. Ako priblížil, MŠVVaM ešte tento rok zabezpečí slovenským verejným VŠ účasť na Európskom veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus 2024 v Brne. Zástupcovia VŠ budúci rok podľa neho vycestujú na ďalšie medzinárodné veľtrhy.

Viac o téme: ŠkolyVeľtrhFrancúzskoToulouse
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu