Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Zaútočili na prezidenta Komorského zväzu! Utrpel zranenie pri útoku nožom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MORONI - Prezident afrického ostrovného štátu Komorský zväz Azali Assoumani bol ľahko zranený pri útoku nožom, ku ktorému došlo v piatok na pohrebe náboženského vodcu. Podľa agentúry AP o útoku informovala prezidentská kancelária.

Bezpečnostné zložky útočníka zadržali a vzali do väzby. Podrobnosti o jeho identite, motíve a okolnostiach útoku nateraz nie sú známe. Viaceré správy miestnych naznačujú, že ide o mladého vojenského dôstojníka, doplnila britská stanica BBC. Podľa ministra Aboubacara Saida Anliho bol pri útoku zranený aj jeden civilista, ktorý sa snažil ochrániť prezidenta pred útočníkom.

archívne video

Zelenskyj nalieha na USA, aby povolili útoky hlbšie do územia Ruska (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

Assoumani bol znovuzvolený za prezidenta Komôr v januári vo voľbách, ktoré opozičné strany odsúdili ako podvodné. V nepokojoch, ktoré po voľbách vypukli, prišla o život najmenej jedna osoba. Assoumani (65) je bývalým vojenským veliteľom. K moci v krajine sa prvýkrát dostal v roku 1999 počas vojenského prevratu. Komorský zväz, ktorý sa rozprestiera na súostroví pri východnom pobreží Afriky, zažil od získania nezávislosti od Francúzska v roku 1975 viac ako tucet prevratov alebo pokusov o prevraty.

Viac o téme: NôžPohrebútok Azali Assoumani
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu