Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Hrôza v Holandsku! Útočník nožom zabil jedného človeka a druhého zranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ROTTERDAM - Útočník ozbrojený nožom na smrť dobodal vo štvrtok v holandskom prístavnom meste Rotterdam jednu osobu a ďalšej spôsobil vážne zranenia, uviedla tamojšia polícia. Informuje podľa agentúry AFP.

Samotný podozrivý si sám sebe taktiež spôsobil závažné zranenia, po zadržaní políciou ho teda transportovali do nemocnice. Podľa holandskej verejnoprávnej stanice NOS svedkovia tvrdia, že páchateľ bezhlavo útočil na okoloidúcich ľudí a kričal "Alláhu Akbar" (Boh je najväčší). Agentúra DPA pripomína, že niektorí islamistickí extrémisti využívajú tento výraz ako bojový pokrik - napriek tomu, že v skutočnosti ide o ústrednú náboženskú formulu islamu, ktorú už po stáročia používajú moslimovia po celom svete.

Polícia uviedla, že vyšetrovanie incidentu je v plnom prúde a vyzvala ďalších svedkov, aby sa prihlásili. Motív páchateľa doposiaľ nebol bezprostredne jasný. K útoku došlo vo štvrtok neskoro večer v blízkosti mosta Erasmusbrug. Páchateľa sa údajne podarilo premôcť a odzbrojiť jednému zo športových inštruktorov, ktorý zhodou okolností vyučoval práve v čase útoku blízko mosta. "Videl som muža s dvoma dlhými nožmi, ako bodá nejakého mladíka," uviedol inštruktor pre stanicu NOS s tým, že "nakoniec sa mu podarilo dostať ich preč", cituje AFP.

Viac o téme: NôžútočníkHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu